Gunstig tidspunkt å selge fritidsbolig

Fritidsbolig

Notar har spesialiserte meglere og målrettede markedsføringspakker for å selge din fritidsbolig

Skal du selge fritidsbolig? Eller vurderer du å selge? Ta kontakt med Notar. Vi har spesialiserte fritidsboligmeglere, og har en helt egen markedsføringspakke for fritidseiendommer. I tillegg får du salgsgaranti.

Én ting er at koronasituasjonen har gjort at folk i større grad har vært tvunget til å bruke ferien og fritiden sin i Norge. Det har påvirket etterspørselen etter fritidseiendommer. Selv om det nå ser ut til at situasjonen er i ferd med å gå tilbake til normalen, er det en helt ny normal vi kommer til å se. I denne ligger også at folk generelt har fått øynene opp for, og setter pris på å bruke mer av feriene og fritiden sin i eget land - og med god egenregi. Det betyr at interessen for fritidsbolig vil holde seg høy

Om du skal selge, eller om du vurderer å selge fritidsbolig er det spesielt én ting du skal ta med i betraktningene: Tidspunktet for salg av fritidseiendom har aldri vært så gunstig som nå!

Helge Børsand

Det er ikke bare koronasituasjonen som har påvirket markedet for fritidseiendom. Folk har generelt bedre råd, og prioriterer i større grad å realisere drømmen om fritidsbolig. Nå har vi også lært at hjemmekontor fint kan kjøres fra hytta, noe som betyr at dette vil verdsettes enda sterkere. − I sum betyr det at det fortsatt er gunstig å selge fritidseiendommer, og med riktig megler og riktig markedsføring er sannsynligheten stor for at man skal oppnå gode priser, forklarer Helge Børsand ved Notar Sarpsborg.

Notar

Vi tilpasser dine ønsker og behov for oppnå høyeste mulig pris gjennom våre fritidspakker

Spesialisering gir resultater

Notar har spesialisert seg på salg av fritidsboliger. Spesialiseringen gir unik kompetanse på salg, men gjør også veien kortere og smidigere for dem som er ute etter å realisere drømmen om fritidsbolig.

− Det er også derfor vi i tillegg har spesialtilpassede markedsøringspakker for nettopp fritidsboliger. Det er et litt spesielt segment, og krever fintenking og en litt annen innsats. Selv om det rent teknisk ikke er noe annet å selge fritidsbolig enn vanlig bolig, er det likevel en del forskjeller. Ikke minst kan ting som timing og presentasjon være mer avgjørende, understreker Helge. 

Derfor er det det viktig å treffe med markedsføringen, og å fange oppmerksomheten i alle potensielle kjøpere. Det handler om noe så enkelt som at jo flere som får se eiendommen til salgs, desto større interesse og flere henvendelser. Og med flere interessenter på visning er sannsynligheten større for flere budgivere og høyere prisKort forklar har Notar tilpassede og målrettede tiltak med bred annonsering på finn.no, i tillegg til egne nettsider, fotografering med profesjonell fotograf, moderne og digitale salgsoppgaver, tradisjonell avisannonsering og ofte videopresentasjon av eiendommen

Ved at flere bor et stykke vekk fra eiendommen som selges, har vi alltid «virtuell visning». Det vil si at man kan gå gjennom eiendommen innvendig fra rom til rom, måle opp, snu seg rundt, sjekke utsikt fra vinduer og dører – og i prinsippet kunne gjennomføre en grei og ganske virkelighetstro visning uten å måtte reise dit om man er i tvil. Slik sparer kunden tid, vil kunne få med seg alle detaljer, og kan da lettere velge ut hva som virkelig er interessant eller ikke. 

På flere fritidseiendommer har vår flinke og kreative fotograf også lagt litt ekstra i en spennende video for å få frem det spesielle ved akkurat denne eiendommen. Gjerne med mennesker i aktivitetfor å synliggjøre omgivelser og fasiliteter som gjør stedet unikt. Filming med drone er da også selvsagt en del av pakka! I forkant kan eiendommen da også ha blitt «forberedt» av interiørstylister som bidrar til at det unike ved din eiendom blir fremhevet. 

I tillegg gis det tilgang til vår kundebase Boligmatch, der vi allerede har en stor base av folk som er på utkikk etter nettopp fritidsbolig.  

Intet salg – ingen regning

Salgsgarantien til Notar er en annen faktor som er et vektig argument for å velge Notar når du skal selge fritidsbolig. Den sier i all enkelhet at dersom boligen ikke selges, så vil du heller ikke få noen regninger.

– Ikke alle fritidsboliger er like enkle å selge, og det er ofte mye som skal klaffe for å treffe potensielle kjøpere. Selv om det er en viktig garanti fra oss at vi jobber knallhardt med hvert salg, er det greit for selger å vite at de ikke sitter igjen med usolgt bolig samtidig som de får en stor regning. Uavhengig av hvor lenge den er markedsført, og hvor mange timer vi har brukt, så vil du ikke få noen regninger fra oss dersom boligen ikke selges. Det er vår salgsgaranti, som da selvfølgelig også garanterer hardt og målrettet arbeid fra vår side på hvert salg, lover Caroline Holmskau. Hun jobber også ved Notar i Sarpsborg.

På leting etter fritidsbolig?

Caroline og Helge har også et par tips og oppfordringer til deg som er på leting etter fritidsbolig. Det første tipset er å avklare tidlig med banken dersom du ønsker å realisere fritidsboligdrømmen.

– Du vet aldri når og hvor drømmeboligen kommer ut for salg. Da er det ekstra surt å gå glipp av en slik mulighet fordi avtale med banken ikke er på plass. Det kan ta lang tid til neste mulighet kommer, påpeker Helge.  Et annet viktig grep – som også gir selgere tilgang til å treffe dem som er på utkikk etter akkurat den typen eiendom du selger – er Notars boligmatch.  

– Dersom du er på utkikk, eller kanskje bare er nysgjerrig, kan du enkelt melde din interesse på vår Boligmatch. Der legger du inn detaljer om hva du er ute etter, og så blir du kontaktet av oss når det kommer noe som passer, sier Caroline. 

Vil du vite hva din fritidsbolig er verdt?

Gruppe


Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.