Godt gjort er bedre enn godt sagt

Meglervalget- viktigere enn noensinne

I et tøft boligmarked er det viktig å knytte til seg riktig eiendomsmegler. Det vil si en megler som gir deg gode og riktige råd, som gir deg en god prosess, og ikke minst; som oppnår dine ambisjoner om pris for boligen du skal selge. Tiden vi er inne i kan for mange oppfattes som både tøff, uoversiktlig og usikker. Prisene på mat og drivstoff er høye, vi opplever høyere strømpriser, og rentene er høye og økende, sammenlignet med hva vi er vant med. Hvor lenge dette vil vare er umulig å vite. Likevel skal livet gå sin gang. Som for de aller fleste betyr at man må prioritere, og gjøre riktige valg. For mange er salg og/eller kjøp av bolig noe som av ulike årsaker må gjennomføres. Med all usikkerheten er det viktigere enn noensinne å velge riktig megler. En fersk uerfaren megler, som ikke har vært gjennom slike perioder før, vil kunne være svært ødeleggende både for boligmarkedet og privatøkonomien til folk. Å selge bolig er for de fleste den enkeltstående handlingen som er mest avgjørende for økonomien, og som er med på å definere fremtiden for deg og din familie. Det er viktig å ha med seg når man skal inn i en prosess.

Sjekk med flere

Mange boliger slåss om oppmerksomheten, og mange forhold spiller inn når du skal selge bolig – i et marked som tidvis er tøft og utfordrende. Den store forskjellen på å få solgt eller ikke, eller å få den prisen man ønsker, kan være valget av eiendomsmegler. Forbrukerrådet er tydelig i sin anbefaling: Forhør deg med, og få tilbud fra flere eiendomsmeglere. Da vil du fort kunne danne deg et bilde, sammenligne produkter og tilbud. Og når du skal velge er det viktig å se forbi enkle løsninger, overdrevne løfter eller forhold som kan gå utover kjemi og sluttresultatet.

Konkurranse til din fordel

Det er mange eiendomsmeglerselskap som opererer i det samme markedet. Dette gir konkurranse, som først og fremst kommer deg som kunde til gode. Samtidig gjøre det at du blir presentert for ulike løsninger og veger frem mot salg. Og det er kanskje her det er lett å gå i ei felle. Det er ikke gitt at de som presenterer deg for den høyeste prisvurderingen for boligen, eller den laveste sluttregningen, er det rette valget. Ønsket om å få oppdraget kan gjøre at prisantydningen er urealistisk, mens lave kostander kan gis med bakgrunn i for dårlig markedsføringspakke – som da vil gå utover synlighet, oppmøte på visning og antallet personer som er med i budrunde. Å velge feil kan bli kostbart. Du kan ende opp med at salget tar lenger tid enn det bør, du kan ende opp med for lav pris, du kan få en dårlig prosess – eller du kan i ytterste konsekvens sitte igjen med en bolig som ikke blir solgt.

Velg en «tøff» megler

En dyktig eiendomsmegler er tøff nok til å gi gode, realistiske og konkrete råd med tanke på forventet pris og markedspris for boligen. I møtet med de som skal selge bolig skal ikke meglerens råd være farget av ønsket om å få oppdraget, slik at rådene preges av hva kunden vil høre snarer enn hva de har krav på å få høre. Å være tøff handler om å være tøff nok til å si fra, uansett hvilke forventninger som er der.

Totalpakken bør veie tyngst

Når man skal velge megler er det ikke totalprisen som bør være avgjørende, men totalpakken. Hva får man i realiteten for prisen man betaler? Hvordan markedsføres boligen? Hvor mange får man på visning? Hvilken oppfølging får man undervegs i prosessen? Hvilke garantier gis? Og sist, men ikke minst; hvilken pris oppnår man for salget av boligen? Megleren må ha evne til å tilpasse annonsering av boligen, det må være en tydelig plan, og han/hun må ha ei god verktøykasse med gode markedsføringspakker. God kommunikasjon og oppfølging av både selger og potensielle kjøpere børe også vektlegges. Du trenger en megler som brenner for jobben, og som har 100 prosent fokus på å få solgt boligen din på best mulig måte. I Notar setter vi integritet høyt, og vi er opptatt av å gi uavhengige og realistiske råd, og legge til rette for skreddersydde markedsføringsløsninger. Samtidig har vi et kundeløfte som sier at vi skal levere på kvalitet, trygghet og hardt arbeid.

Få et uforpliktende tilbud

Gruppe