Boligmarkedet tar ikke ferie, så det gjør heller ikke vi!

Frank Fylling. Daglig leder/Eiendomsmegler Notar Molde

Vi vet av erfaring at det omsettes mange boliger om sommeren, og at det er mange som bruker ferietiden til å sondere, lete og kanskje prøver å realisere boligdrømmen når det har ekstra tid. Derfor er det viktig for oss å være tilgjengelige, selv om resten av landet går i feriemodus.

Det er et stort ansvar når vi tar på oss oppdraget med å selge en bolig eller fritidseiendom. Det viktigste vi gjør for å ivareta dette ansvaret er nettopp å være tilgjengelige når henvendelsene kommer. Så når boligkjøperne ikke tar ferie, gjør heller ikke vi det.  

Noen virksomheter stenger helt ned, mens andre reduserer åpningstidene eller bemanningen når sommerferien melder seg. Vi er allerede kommet et stykke ut i det vi kan kalle sommertiden, og vi merker at det er en riktig vurdering å holde trykket oppe gjennom sommeren. Dette er også i samsvar med erfaringene vi har gjort oss fra tidligere somre. Vår erfaring er slett ikke slik som det kan virke ut fra standardfrasene blant meglerforetak; at det generelt sett er liten aktivitet i boligmarkedet i sommermånedene. Snarere tvert imot! 

Vi har tradisjon for å være tilgjengelig gjennom hele sommeren. Og år etter år viser det seg at det er mange som velger å bruke sommeren til å kjøpe bolig. Derfor gjelder det å være til stedeVi skal selvfølgelig også ha ferie, men vi legger det opp slik at kapasiteten ivaretasDet handler det om å yte fullgod service for kundene som velger å selge gjennom oss – like mye som det handler om å legge til rette for boligkjøperne.  

For en selger handler det om å oppnå den prisen de ønsker, og å ha en prosess som er både smertefri og har god kvalitet.

Kontakt oss for en uformell boligprat.

Om du er på jakt etter bolig eller fritidsbolig, er det derfor bare å komme innom et av våre kontorer for en uformell boligprat, eller ta kontakt på annet vis.

Og om du skal selge til høsten, er det greit å være tidlig ute med å planlegge og å ta en prat med megler. Om du har litt tid nå på sommeren er det kanskje hensiktsmessig å se på små og litt større tiltak på og ved boligen. Kanskje et nytt strøk maling, sørge for en velstelt hage, litt vedlikehold der det er påkrevd?  

Slike utbedringer har mye å si for presentasjonen av boligen, og derigjennom kan det påvirke prisen du oppnår i markedet. 

Det er vel verdt å være tidlig ute om du står på trappene til å skulle selge. Fra august av er det normalt mange som legger ut boligen sin for salg. Å være tidlig ute, for dem som skal selge bolig, betyr at man slipper å konkurrere med alle de andre boligene som er ute i markedet. 

Vår anbefaling er klar: Kom i gang med salget nå i sommer! Det kan være faktoren som er avgjørende for interesse og prisen du oppnår. 

Vi skal stå på i sommer, slik at du som skal selge bolig gjennom oss skal kunne slappe litt bedre av.  

God sommer!  

Frank Fylling 

Daglig leder/Eiendomsmegler Notar Molde 

Vil du vite hva din bolig er verdt?

Gruppe


Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.