Amdamshagen 16
6240 ØRSKOG • Ålesund kommune
Stor boligtomt med gode solforhold og panoramautsikt utover Storfjorden | Barnevennlig beliggenhet i blindvei
Kort om eiendommen
Fakta om hjemmet
Adresse: Amdamshagen 16
Oppdragsnummer: 2-0177/22
Prisantydning: kr 950 000
Omk. Kjøper beløp: kr 40 620
Totalpris: kr 990 620
Matrikkel: Kommunenr: 1507 Gnr: 683 Bnr: 78
Eierform: Eiet
Boligtype: Tomter - bolig
Ditt nye nabolag
Beliggenhet: Området ligger i den vesle bygda Amdam. Dette nye boligområdet ligger fint plassert på sørsiden av fylkesveien. Terrenget heller mot sør slik at det er gode solforhold og godt utsikt utover fjorden. Hellingen gjør også at nye bolighus i liten grad vil stenge for sol og utsikt for eksisterende hus eller for hverandre. De fleste sentrumsfunksjonene ligger på Sjøholt ca. 4 km fra dette boligområdet. Det er på gang komplettering av gangveiforbindelse på denne strekningen. Amdamshagen 16 ligger veldig fint til i det som er en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Feltet ligger et stykke nedom bilveien og er derfor skjermet for støy fra veien. Lekeplass like i nærheten. Tursti ned mot sjøen og naturområde. Det er ca. 7 minutter med bil til Ørskog skole (barne- og ungdomsskole bygget i 2018).
Adkomst: Kjør fra Sjøholt og følg skilting mot Stordal. Følg Storfjordvegen til du har passert Amdam Sag. Amdamshagen har så avkjørsel ned til høyre. Følg svingen helt rundt og du vil se hele det nye boligfeltet. Tomten kan fritt besiktiges.
Barnehage/skole/fritid: Ørskog skule er en totrinns barne- og ungdomsskole som også inneholder SFO og er undervisningssted for kulturskolen. Skolen er nybygd og ble tatt i bruk høsten 2018. Skolen er bygget sammen med svømmehallen, og ligg tett ved allerede etablert idrettshall og utendørs fotballbaner.
Skolekrets: Skolekrets 15 - Ørskog
Økonomi
Info kommunale avgifter: Ingen kommunale avgifter for ubebygde eiendommer. Oversikt over kommunale gebyrer for 2022 følger vedlagt i prospekt.
Info eiendomsskatt: Ingen eiendomsskatt for ubebygde eiendommer. Kommunen bruker i hovedsak boligverdien (formuegrunnlaget) fra Skatteetaten, for å fastsette eiendomsskattegrunnlaget for boligeiendommer i kommunen. I de tilfellene de ikke har mottatt denne boligverdien fra Skatteetaten, blir taksten fastsatt av kommunen. I 2022 er skattesatsen 2 for alle eiendommer som skal betale eiendomsskatt. Det betyr at du skal betale 2 promille av skattegrunnlaget i eiendomsskatt, også for eiendommer som ligger i tidligere Ørskog og Haram kommune. Kommunestyret fastsetter hvert år i forbindelse med budsjettet hvilke satser og regler som skal benyttes ved utskriving av eiendomsskatt for det kommende skatteåret.
Info vannavgift: Når eiendommen er bebygd, dvs når det foreligger en midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, så vil Ørskog Vassverk fakturere en årlig vannavgift. Avgiften fordeles over 2 terminer per år, dvs. første og andre halvår. For første halvår 2022 var avgiften kr 1 300,- + mva, dette var det samme beløpet som for første halvår 2021 og 2020. For andre halvår 2021 ble det fakturert kr 1 200,-+mva. Beløpet som skal faktureres for andre halvår (faktureres ca 01.10.2022) blir bestemt av styret. Regnskapsfører for vannverket antar at det vil ligge på cirka samme nivå som for 2021.
Velforening: Enhver erverver av tomt i feltet må bli med og danne en velforening som får ansvaret for lekeplassen i feltet. Velforeningen kan også avtale andre gjøremål som øker trivselen i boligfeltet. Det vil bli tinglyst pliktig medlemskap i områdets velforening.
Info formuesverdi: I følge opplysninger fra Altinn så foreligger det per dato ingen formuesverdi knyttet til eiendommen. Det har heller ikke latt seg gjøre å beregne formuesverdi ut fra skatteetatens boligkalkulator. Slik beregnes formuesverdien av tomt; Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi verken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi.
Omkostninger: Prisantydning kr 950 000,- I tillegg kommer følgende gebyrer: 1) 2,5% dokumentavgift til staten. 2) Tinglysingsgebyr skjøte kr. 585,- 3) Tinglysinggebyr kr. 585,- 4) Boligkjøperforsikring PLUSS kr. 15 700,- (valgfritt) Total kjøpesum inkl. gebyrer: Kr. 990 620,- Vi gjør oppmerksom på følgende: - Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss, det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 12 900,- - Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.
Omk. Kjøper beløp: kr 40 620
Tomteforhold
Tomteareal: 1227 m²
Beskrivelse av tomt: Opplyst areal er beregnet areal. Dvs: Areal som baseres på eiendommens registrerte eiendomsgrenser i Matrikkelen. Dersom eiendomsgrenser ikke har latt seg registrere nøyaktig i Matrikkelen, vil det beregnede arealet ikke være korrekt. Tomten ligger i hellende terreng og kan ansees som naturtomt med gress og lignende. Tomten har svært gode sol- og utsiktsforhold. Tomten grenser til områdets lekeplass. Grunneieren/selger opplyser at det i planområdet for det nye boligområdet bare er et tynt lag med løsmasser over fjell. Det har heller ikke blitt observert ustabil grunn eller kvikkleire andre steder under gravearbeid på gården. I tillegg til disse vurderingene måtte tiltakshaver for reguleringen (selger) sende over en erklæring fra en lokal entreprenør vedrørende grunnforholdene i området. ROS-analyse er utført. Det er ikke funnet spesielle faremoment i området. Se vedlagte planomtale for mer informasjon. Kjøper kan ikke påbegynne noen form for ryddearbeid eller bearbeidelser på tomten for øvrig før kjøpesummen og omkostninger er innbetalt, med mindre annet er avtalt.
Takst og tilstand
Radonmåling: I henhold til Plan- og bygningsloven skal alle boliger som er omsøkes etter 1. juli 2010 ha radonsperre. Det er ikke dokumentert radonmåling på eiendommen. Statens strålevern anbefaler at det blir målt radon i alle boliger. Strålevernforskriften stiller ingen krav til boligeiere som selv bor i boligen sin, men leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. I henhold til vedlagte DOK-analyserapport datert 06.05.2022 så ligger eiendommen i et område der radonaktsomhetsgraden er registrert som moderat til lav. Rapporten bygger på automatiserte geoanalyser mot et stort antall kartlag fra mange ulike kilder, og som sammen utgjør DOK = «det offentlige kartgrunnlaget». Lokale datasett og registreringer fra den enkelte kommunen er som regel ikke med i DOK og derfor heller ikke i rapporten, mens enkelte nasjonale datasett som per i dag ikke er med i DOK, er tatt med i rapporten likevel. Kartlagene er produsert i henhold til ulike nøyaktighetskrav, og blir oppdatert med ulik frekvens. Det gis derfor ingen garanti for at innholdet er oppdatert og korrekt til enhver tid. Vær oppmerksom på at begrepet 'Ikke registrert' i noen tilfeller betyr 'Ikke kartlagt'. I slike tilfeller kan tiltakshaver gis pålegg om kartlegging. Radon og geotekniske undersøkelser er eksempler på slike datasett.
Offentlige forhold
Regulerings- og arealplaner: REGULERINGSPLAN Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse (tomt nr 2 i område BF5) i henhold til Reguleringsplan for Amdam Sør, vedtatt 22.03.2018. REGULERINGSBESTEMMELSER Felles bestemmelser A. Tillatt grad av utnyttelse er oppgitt som bebygd areal i prosent av tomtearealet (%-BYA). Bebygd areal er definert i TEK 17 §5-3. B. Felles uteareal skal være universelt utformet slik at det kan benyttes av flest mulig. Jfr. TEK 17 §8-2. Spesielt viktig at tilkomst til lekeplasser blir universelt utforma. C. Byggverk skal ha god terrengmessig tilpasning ut fra hensyn til god arkitektonisk utforming, visuell kvalitet, naturgitte forutsetninger, sikkerhet, helse, miljø, tilgjengelighet, brukbarhet og energibehov. Jfr. TEK 17 §8-3. D. Det er viktig at terrengbearbeiding, murer, bygninger m.m. i feltet får et helhetlig visuelt uttrykk. E. Dersom en under arbeid kommer over noe som kan være automatisk freda kulturminne, plikter en å stoppe arbeidet og ta kontakt med kulturavdelinga i fylket for avklaring jfr. kulturminnelova § 8 andre ledd. F. Ansvarlig søker i byggesak plikter å legge fram en renovasjonsteknisk plan for den eiendommen eller de eiendommene som er omfattet av tiltaket. Bebyggelse og anlegg Frittliggende småhusbebyggelse, BF1 – BF7 A. Områdene BF1-BF7 kan primært benyttes til eneboliger. Der det ligger til rette for det kan det etableres sokkelleiligheter i boligene. Områdene BF2 og BF5 kan eventuelt benyttes til 2-mannsbboliger. B. Bolighusene kan oppføres med mønehøgde inntil 9,5 m og gesimshøgde inntil 8,0 m over planert terreng sitt gjennomsnittsnivå. C. Prosent bebygd areal %-BYA = 35 % for boligområdene utenom BF2 der maks BYA=40%. D. Garasje kan føres opp med mønehøgde inntil 6 m og gesimshøgde inntil 3 m over planert terreng sitt gjennomsnittsnivå. Garasje inntil 50 m2 kan føres opp med en vegg inntil 1,0 m fra nabogrense, men med takfall til egen grunn. Felles garasjeanlegg må plasseres i avstand fra nabogrense iht. krava i Plan- og bygningslova. Dersom garasjen blir oppført med port mot offentlig vei, kan den ikke legges nærmere veien enn 5,0 m. Er garasjen plassert parallelt med veien skal avstanden til regulert veikant være minst 3,0 m. Garasje kan ikke innredes med rom for varig opphold. Garasje og uthus kan ikke bygges med kjeller/underetasje. E. Ved søknad om tillatelse til tiltak etter PBL §21 skal det vedlegges situasjonsplan for hver tomt som skal godkjennes av kommunen før det blir gitt tillatelse til tiltak. Situasjonsplanen skal minimum vise: - plassering og utforming av avkjørsel, veier og gangareal. - areal til biloppstillingsplasser m.m. - plassering av bolighus og garasje - planlagt terrengbearbeidelse/ beplanting på tomten - uteoppholdsareal - eventuelle forstøtningsmurer o.l. F. Krav til oppstillingsplasser for bil blir fastsatt til 2 plasser pr. husvære. (inkl. garasje). G. Kommunen kan utføre nødvendig vedlikehold og sikringsarbeid på tomtearealene som ligger innenfor skjeringer, fyllinger, frisiktsoner m.m. for veiene. Lekeplass, Lek 1 A. Lekeplassen skal ha gjerde mot bilvei. B. Minimum 200 m2 av lekeplassen skal være universelt utformet. C. På en del av området kan det settes ut benker, griller og lignende slik at området innbyr til sosialt samvær. D. Lekeplassen blir åpen for bruk av beboerne i både eksisterende boligområde og nye boligområde, men den er primært felles lekeplass for de nye tomtene i områda BF4, BF5 og BF6. Beboerne i disse områdene har felles ansvar for drift og vedlikehold av lekeplassen. Renovasjonsanlegg, R-1 A. Området for renovasjonsanlegg kan benyttes til oppstillingsplass for avfallsdunker og containere. Avløpsanlegg, A-1 A. Området for avløpsanlegg kan benyttes til pumpestasjon for spillvann eller eventuelt slamavskiller inkl. tilkomstvei m.m. Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur A. Områdene skal benyttes til kjørevei, gang-/sykkelvei, parkering, leskur og annen veggrunn. Innenfor områdene er det ikke tillatt med andre anlegg eller innretninger enn de som er nødvendige for anlegg, drift og vedlikehold av veianleggene. B. Parkeringsplass P-1 kan benyttes av eieren av hyttetomten på gbnr. 83/29, brukere av naust og andre besøkende til naturområda nedenfor. Grønnstruktur 5.1 Turveg 1 og 2 A. Turveg 1 skal tjene som tilkomst til hytte, naust og naturområde nedenfor boligfeltet. B. Turveg 2 skal tjene som tilkomst til Lek 1 både fra nytt og eksisterende boligområde, samt gangforbindelse gjennom området. Tilkomsten til lekeplassen skal være universelt utformet. Landbruks-, natur og friluftsområde, samt reindrift Jordbruk, J1 og J2 A. Områdene kan benyttes til jordbruksformål. B. En del av området J2 kan benyttes til støyvoll for skjerming mot sagbruket på nordsida. Friluftsformål, FR1 og FR2 A. I områdene er det et mål å bevare eksisterende vegetasjon og terrengformer. Tynning og stell av skog er tillatt, men flatehogst er ikke tillatt. B. Oppsetting av stengsler som hindrer den allmenne ferdsel er ikke tillatt. C. En del av området FR2 kan benyttes til støyvoll for skjerming mot sagbruket på vestsida. Støyvollene skal byggemeldes. I byggemeldingen skal høyde og utforming vises og det skal dokumenteres effekt mot støyfølsomme bygninger. D. Netteier kan fjerne tre og annen vegetasjon i traseen for høgspentlinjen. Støy Miljøverndepartementets Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging T1442 (2016), med tilhørende rettleder skal legges til grunn for planleggingen. Hensynssoner Sikringssoner, Frisiktsone A. Innenfor frisiktsonene skal det være fri sikt på minimum 0,5 meter over nivået til de tilstøtende veiene. Busker, trær, gjerde eller andre konstruksjoner som kan hindre sikten er ikke tillate. Høystamma trær, trafikkskilt og lysmaster kan plasseres i frisiktsonen, dersom de ikke hindrer fri sikt. Kommunen kan kreve at sikthindrende vegetasjon og gjenstander blir fjernet. Faresoner, Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler) A. Innenfor faresonen kan det ikke oppsettes bygninger eller tilrettelegges område for varig opphold. B. Ved tiltak på boliger i sone med magnetfeltnivå over 0,4 µT skal det gjennomføres utredninger som skal gi grunnlag for å vurdere forebyggende tiltak for å redusere magnetfeltet. C. Kryssing av linjen med vei eller parkeringsplasser må avklares med linjeeier (Mørenett) med hensyn på høyde over terreng slik at forskriftskravene kan overholdes. D. Rydding av skog og annet vedlikehold av traseen er tillatt. E. Tiltak i dette området må godkjennes av ledningseier. F. Dersom kraftlinjen blir lagt i jordkabel faller fareområdet bort. Rekkefølgjekrav Opparbeidelse infrastruktur m.m. A. Så snart ny tilkomst via Veg 2 er opparbeidet må eksisterende avkjørsler til gnr. 83, bnr. 20 og gnr. 83, bnr. 26 saneres. Opparbeiding leikeplass A. Lekeplassen skal opparbeides samtidig med tekniske anlegg for tomtene, og skal være ferdig opparbeidet med gress, beplanting og lekestativ m.m. på tidspunktet for innflytting i boligene. Lekeplassen skal opparbeides med minimum sandkasse, benk og et lekeapparat. Opparbeiding turveg 2 A. Turveg 2 skal opparbeides samtidig med tekniske anlegg for tomtene, og skal være ferdig opparbeidet på tidspunktet for innflytting i boligene. KOMMUNEDELPLAN I henhold til Kommunedelplan for Ørskog vedtatt 01.06.2006 så ligger eiendommen i et område avsatt til terminalbygg - fremtidig. UTGANGSPUNKT Vedtatt planer virker side om side, men ved motstrid så går ny plan foran eldre plan, med mindre annet er fastsatt i den nye planen. I dette tilfellet så vil altså reguleringsplanen går foran den eldre kommunedelplanen. VEDLEGG Reguleringsplan, utsnitt av reguleringskart med bestemmelser og planomtale samt utsnitt av kommuneplanens arealdel følger vedlagt i prospekt. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.
Vei/vann/kloakk: VEI Det er opparbeidet veiadkomst frem til tomtegrense i henhold til godkjent plan. Veien i feltet er kommunal. Plassering av privat stikkvei må godkjennes av kommunen i forbindelse med byggesak. VANN Det er tilstrekkelig kapasitet til både vannforsyning og slukkevann (brannkummer/hydranter) i det nye boligområdet. I følge opplysninger fra Ørskog Vassverk v/ leder Jostein Sæter så har tomten tilkoblingspunkt til vann ved tomtegrense, jfr. vedlagte ledningskart. Han opplyser videre at tilkoblingsavgiften for å knytte seg til det private vannverket p.t. er kr 15 000,-. AVLØP Offentlig avløp er fremlagt til tomtegrense, jfr. vedlagte ledningskart. Kommunal tilknytningsavgift per 2022 er kr 8 000,- for avløp (inkl. mva.). Oversikt over kommunens betalingsregulativ for vann og avløp for 2022 følger vedlagt i prospekt. STRØM/FIBER Kan tilknyttes eksisterende anlegg i området. Kjøper må påregne en andel på kr 21 700,- i anleggsbidrag for grøftekostnader som er påført nettselskapet/fiberselskapet i forbindelse med utbyggingen av strøm- og fibernettet i området og frem til tomtegrense. Den en enkelte husbygger må videre bekoste grøft/legging av ledninger/fiberrør fram til huset. Ved tilknytning inngås det avtale med nettselskapet og fiberselskapet (Nordvestnett og Nordvest Fiber). Det er en pågående klagesak knyttet til dette anleggsbidraget, og hvis det viser seg at saken får et utfall som gjør at tomtekjøperne ikke skal dekke kostnadene knyttet til fellesanlegget så vil anleggsbidraget ikke belastes, evt. bli refundert.
Grunnboksdato: 18.07.2022
Tinglyste heftelser og rettigheter: På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser/servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: HEFTELSER Eventuelle heftelser som kan ha betydning for denne matrikkelenheten, som er tinglyst på avgivereiendommen før en arealoverføring, er ikke overført. Det samme gjelder servitutter som ikke er overført ved tidligere fradelinger. Informasjon om disse finner du på grunnboksutskriftene til de respektive avgivereiendommene. 1848/900001-1/58 12.05.1848 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1882/900031-1/58 16.12.1882 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1915/900102-1/58 22.03.1915 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1917/900167-1/58 16.04.1917 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1918/900120-1/58 20.02.1918 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1922/900085-1/58 07.08.1922 ERKLÆRING/AVTALE Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1924/900124-1/58 04.02.1924 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1925/900197-1/58 18.02.1925 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1930/900167-1/58 14.04.1930 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1931/900205-1/58 15.06.1931 ELEKTRISKE KRAFTLINJER GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1933/900210-1/58 24.04.1933 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1938/908243-1/58 09.08.1938 ELEKTRISKE KRAFTLINJER GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1940/100717-1/58 02.08.1940 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1941/101149-1/58 09.08.1941 UTSKIFTING GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1947/101762-2/58 07.10.1947 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 14 Bestemmelse om vannledning Bestemmelse om vannrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1951/101517-2/58 06.07.1951 BESTEMMELSE OM BEITERETT RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 20 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1952/902909-1/58 24.06.1952 ELEKTRISKE KRAFTLINJER GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1954/101228-1/58 24.04.1954 ERKLÆRING/AVTALE Grensegangssak GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1956/103028-2/58 31.10.1956 ERKLÆRING/AVTALE RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 27 Bestemmelse om kloakkledning GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1960/102581-3/58 02.07.1960 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 29 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1960/105210-2/58 07.12.1960 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 28 Bestemmelse om garasje/parkering Bestemmelse om vannrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1961/103139-1/58 01.08.1961 JORDSKIFTE Grensegangssak GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1974/102381-2/58 09.05.1974 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 32 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1975/104959-2/58 27.08.1975 BESTEMMELSE OM VEG Rettighetshaver: Evt. østenforliggende. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1975/104959-3/58 27.08.1975 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 33 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1976/101180-3/58 27.02.1976 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 34 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1976/106683-2/58 27.10.1976 BESTEMMELSE OM VEG GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1977/100199-1/58 12.01.1977 JORDSKIFTE GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1977/107338-1/58 04.11.1977 BESTEMMELSE OM VEG Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver: Ørskog kommune. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 1988/107141-1/58 29.09.1988 BESTEMMELSE OM VANNRETT Rettighetshaver: Ørskog kommune. Gjelder Kråvatnet og Heivatnet. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 2001/8217-1/58 27.06.2001 JORDSKIFTE GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 2012/308912-1/200 20.04.2012 JORDSKIFTE Saknr. 1510-2006-0012 Amdam. Saknr. 1510-2006-0018 Haukås. Domsslutning for sak 08/03071ASI/FROS. Sunnmøre jordskifterett Saken angår eiendomsforhold i Høgseterområdet. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 2014/72986-1/200 27.01.2014 JORDSKIFTE Sak 1510-2013-0018 Amdam ved Sunnmøre jordskifterett. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE Overført fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 GRUNNDATA 2020/3140987-1/200 07.10.2020 12:49 REGISTRERING AV GRUNN Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 1507 GNR: 683 BNR: 75 ELEKTRONISK INNSENDT EIENDOMMENS RETTIGHETER Ingen rettigheter registrert. For mer informasjon om erklæringer/tilliggende rettigheter ta kontakt med meglerforetaket.
Kommentar konsesjon: Etter lov 23. november 2003 nr. 98 om konsesjon ved erverv av fast eiendom mv. § 4 kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Det er en forutsetning for denne handelen at kjøper signerer egenerklæring om konsesjonsfrihet, og at erklæringen godkjennes av kommunen før overtakelse. Erklæringen vedlegges skjøtet ved tinglysning, og overtakelse kan ikke foretas før erklæring om konsesjonsfrihet foreligger i signert og godkjent stand. Et eventuelt konsesjonsgebyr dekkes av kjøper. Konferer megler for nærmere informasjon.
Øvrige kjøpsforhold
Betalingsbetingelser: Det tas forbehold om endring i offentlige gebyrer. Kjøpesum samt omkostninger innbetales senest per overtagelsesdato. Kjøper er selv ansvarlig for at alle innbetalinger er meglerforetaket i hende til avtalt tid og må selv påse at eventuell bankforbindelse er informert om dette.
Overtagelse: Etter avtale. Angi ønsket overtagelse ved budgivningen.
Megler: Lennart Tetlie
Ansvarlig megler: Lennart Tetlie
Meglers vederlag: Fastpris vederlag kr. 25 000.00 (inkl. mva). Salgstilretteleggelse kr. 5 000,- (inkl. mva.) Oppgjørsgebyr kr. 3 000,- (inkl. mva.) Digital markedspakke tomt kr. 5 000,- (inkl. mva.) Grunnbok/e-tinglysing kr. 1 500,- (inkl. mva.) Direkte utlegg dekkes av selger. Dersom handel ikke kommer i stand er følgende avtalt om meglerforetakets vederlag: Intet salg - ingen regning. Oppdragsgiver betaler bare hvis det blir salg. Boligselgerforsikring, bygningsrapport, takst og annonsering utover avtalt markedspakke inngår ikke i garantien, men kan bestilles direkte fra leverandør.
Boligselgerforsikring: For denne eiendommen er det ikke tegnet Boligselgerforsikring.
Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
Sentrale lover: Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Dersom eiendommen har et mindre grunnareal (tomt) enn kjøperen har regnet med, er det likevel ikke en mangel hvis ikke arealet er vesentlig mindre enn det som fremkommer av salgsdokumentene, jf. avhl-3-3. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Personopplysningsloven: Ditt personvern er viktig for Notar og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Notar skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven. Les mer om dette her: https://notar.no/personvern.aspx.
Hvitvaskingsreglene: Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at eiendomsmegler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll i henhold til hvitvaskingsregelverket og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Dersom eiendomsmegler ikke får utført slik kontroll plikter eiendomsmegler å avstå fra å gjennomføre oppdraget/handelen. Eiendomsmeglingsforetaket fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Budgivning: Det første budet skal inngis skriftlig på Notar sitt budskjema, påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver fremlegge gyldig legitimasjon. Senere bud kan inngis per e-post, SMS eller fax. til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har en kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver frem til angitt akseptfrist. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handelen er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan kreve kopi av budjournalen i anonymisert form etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til ”Forbrukerinformasjon om budgivning” som er inntatt i salgsoppgaven.
Meld din interesse på denne boligen

Lennart Tetlie
Jeg forteller deg gjerne alt du bør vite om denne boligen








