Postvegen 606 6040 VIGRA


VIGRA - BUD MOTTATT! Utviklingseiendom på 4906 kvm. på Roald. Avsatt til sentrumsformål.

 • Eierform

  Eiet

 • Verditakst

  kr 3 500 000,-

 • Energimerking

  G-orange

 • Prisantydning

  kr 3 500 000,-

 • Soverom

  4

 • Eiendomstype

  Enebolig

 • Byggeår

  1877

 • Kommunale avgifter

  kr 8 256,-

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Enebolig og stor løe/ låve beliggende sentralt på Roald Vigra. Eiendommen er benevnt som «Smedgarden» på Vigra/ Roald. Boligen er oppført i ca 1877 og låven ca 1900. Eiendommen har sentral beliggenhet på Roald på vestsiden av gamle banken. Det er kort vei til skole, barnehage og idrettsanlegg. Det er bygget ny idrettshall på Roald.
Se mer

Adkomst

Fra Ålesund sentrum via undersjøiske tunneler og videre mot Vigra og flyplassen. Man følger veien rett frem og forbi flyplassen et stykke. Ved veikryss mot Synnes og Roald tar du til høyre mot Roald og følger veien videre rett frem. Du vil få eiendommen på din venstre hånd et lite stykke før marinaen.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Se mer

Postvegen 606, 6040 VIGRA

Innhold

Enebolig: Kjeller inneholder bod/kjellerrom og vaskekjeller. Første etasje inneholder entré, kjøkken, 2 stuer, kontor, bad, vindfang, wc og bod. Loft inneholder gang, 3 soverom, 2 boder og 2 kott.

Løe: Første etasje inneholder vindfang, ganger, boder, verksted, smie og utstilling. Andre etasje inneholder verksted, bod, oppholdsrom, hobbyrom og låve.

Uthus: Inneholder bod.
Se mer

Standard

Enebolig:
Overflater: På gulvoverflater er det i hovedsak tregulv og vinylbelegg. Murgulv i kjeller. På innside av yttervegger og delevegger er det i hovedsak tapeter/malte flater, malte paneler og tømmer. Himlinger med hvite flater og med malte paneler. Bad/wc har belegg på gulvet og plater på vegger.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning som eldre innredning med malte fronter. Laminat benkeplate. Innredningen er utstyrt med benkebeslag. Står foran oppgradering/ modernisering.

Bad: Rommet er utstyrt med vegghengt servant og åpen dusjløsning. Rommet står foran renovering/ fornying.

Wc-rom: Wc.

Innerdører som trefyllingsdører. Piper fra byggeår i teglstein, det er montert vedovner i boligen. Innvendig trapp som tretrapp.
Se mer

Fasiliteter

 • Peis

 • Parkett

 • Barnevennlig

 • Rolig

 • Off. vann og avløp

 • Utsikt

 • Bredbånd

 • Hage

 • Sentralt

 • Utvidelsesmuligheter

 • Strandlinje

 • Turterreng

 • Gjesteparkering

Oppvarming

Dersom det er beboelsesrom i boligen som ikke har fastmonterte varmekilder (ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner), uansett festemåte, så følger dette heller ikke med. Dette avviker fra bransjenormen.

Arealer

Enebolig
Bruksareal:
Kjeller: 75 kvm
1. etasje: 103 kvm
2. etasje: 78 kvm
Primærrom:
1. etasje: Entré, kjøkken, 2 stuer, kontor, bad/wc, vindfang og wc.: 101 kvm
2. etasje: Gang og 3 soverom.: 66 kvm
Sekundærrom:
Kjeller: Bod/kjellerrom og vaskekjeller.: 75 kvm
1. etasje: Bod.: 2 kvm
2. etasje: 2 boder og 2 kott.: 12 kvm

Løe
Bruksareal:
1. etasje: 164 kvm
2. etasje: 168 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Vindfang, ganger, boder, verksted, smie og utstilling.: 164 kvm
2. etasje: Verksted, bod, oppholdsrom, hobbyrom og låve.: 168 kvm
Se mer

Parkering

Parkering på tomt.

Adgang til utleie

Våningshuset er registrert med en bo-/bruksenhet i matrikkelen. Våningshuset kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Strålevernforskriften stiller krav til radonnivået i utleieboliger. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig.

Utleier skal kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlige. Dokumentasjonen skal ikke registreres hos myndighetene, men den skal være tilgjengelig både for leietaker og ved et eventuelt tilsyn.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  481

 • Gårdsnr

  1

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er avsatt til sentrumsformål - fremtidig, iht. Kommuneplanen sin arealdel 2018-2030.

Eiendommen er regulert til forretningsbebyggelse kontorer o.l., iht. Reguleringsplan for Roald, Vigra i Giske kommune, stadfestet 27.10.1970.

Eiendommen er registrert som et SEFRAK-minne. SEFRAK er en forkortelse for Sekretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger – et omfattende feltarbeid som ble gjort i perioden 1975-1995. Bygningene i SEFRAK- registeret er ikke tillagt spesielle restriksjoner, men registreringen fungerer mer som et varsko om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt tillatelse til å endre, flytte eller rive bygningen. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert. Kontakt evt. megler for mer informasjon.

Utsnitt av kommuneplanen sin arealdel kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Giske kommune.
Se mer

Vei, vann og avløp

Offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet septiktank. I følge Giske kommune er det lagt opp til å koble seg på offentlig avløp.
Se mer

Diverse

For ytterligere informasjon ber vi deg foreta en grundig gjennomgang av verdi- og lånetakst/tilstandsrapport samt eiers egenoppgave som følger vedlagt. Disse inneholder informasjon av vesentlig betydning for eiendommen. Vi oppfordrer alle interessenter til å foreta en grundig gjennomgang av boligen/eiendommen, gjerne sammen med teknisk fagkyndig.

Vedlagte plantegninger er ikke i målestokk og derfor kun å anse som skisser.
Se mer

Kommentar konsesjon

Yes

Thomas
Frøystad

Thomas Frøystad

Eiendomsmegler MNEF

thomas@notar.no
45050453

Ålesund

Kongens gate 2
6002 ÅLESUND

Tlf: 71400000

Fax: 71400001

E-post: aalesund@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering