Einarvikgata 8 6002 ÅLESUND


Tiltalende toppleilighet i sentrum med solrik balkong og fantastisk utsikt!

 • SOLGT

   

 • Eierform

  Eierseksjon

 • BRA

  110 m2

 • P-rom

  99 m2

 • Soverom

  2

 • Etasje

  5

 • Byggeår

  1931

 • Energimerking

  G-red

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Sentralt belliggende leilighet i Einarvikgata med gangavstand til Ålesund sentrum med alle sine fasiliteter. Turområder på Akslafjellet ligger i gangavstand fra leiligheten. I nærområdet ligger også Byparken og Borgernes veg som går helt inn til Fagerlia og NTNU.
Se mer

Adkomst

Kjør forbi Parken hotell i Storgata og videre mot vest. Sving så inn til høyre i Einarvikgata. Boligen ligger etter hvert på din høyre side.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved annonserte visninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Se mer

Einarvikgata 8, 6002 ÅLESUND

Innhold

Leiligheten ligger i femte etasje og inneholder entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.11.2020, utført av Sunnmørstakst AS.
Se mer

Standard

Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på overflater/innredninger. Innvendige gulvflater er belagt med flis og laminatgulv. Innvendige vegger med flis og malt platekledning. Himlinger er kledd med malt platekledning. Synlige beisede hanebjelker/sperrer som pynter opp. Synlige beisede hanebjelker/sperrer som pynter opp. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Tilstandsgrad satt generelt for gulv, vegger og himlinger. Normalt vedlikehold/overflatebehandling må forventes. Overflater ble oppgradert 2015-2016. Nye overflater på badet i 2011. Vaskerom må påregnes nye overflater. Tilstandsgrad 1 på overflater, generelt.

2 dører med glassfelt. 1 malt fyllingsdør. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: 2 nyere glassdører får tilstandsgrad 1. Malt eldre fyllingsdør får tilstandsgrad 2.

Kvik kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter. Glassplate på vegg over laminat benkeplate. 1 uttrekkbart matskap. Demping skapdører/skuffer. Kullfilter kjøkkenvifte. Oppvaskmaskin. Integrert stekeovn. Keramisk platetopp. Fullintegrert kjøl og fryseskap. Vannalarm i benkeskapet. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Ny kjøkkeninnredning/hvitevarer i 2015. Normal slitasjegrad. Innredningen fungerer med dagens standard. Tilstandsgrad 1 på kjøkkeninnredning.

Bad har hvit laminat servantinnredning. Flislagt benkeplate med 2 servanter. 1 overskap med speildører. Dusjkabinett, vegghengt wc, og bide. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Fallforhold gulv ikke 100 % tilfredsstillende. Tilstandsgrad med hensyn til dette. Ikke noe som tilsier behov for umiddelbare oppgraderinger/utbedringer i rommet, og fortsatt bruk av dusjkabinett. I følge tidligere informasjon ble rommet oppusset nytt fra grunnen av og med nye overflater i 2011. Tilstandsgrad 2 på bad.

Vaskerom har opplegg for vaskemaskin. Servant og wc. Speil og lysarmatur. Elektrisk avtrekksvifte. Renovering av rommet må påregnes. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Tilstandsgrad satt med hensyn til alder/utførelse. Rommet fremstår ikke med dagens krav/standard til våtrom.Tilstandsgrad med hensyn til dette. Renovering av rommet må påregnes. Tilstandsgrad 3 på vaskerom.

Skyvedørsgarderobe med 4 speildører på hovedsoverom.

Spotter/dimming på badet. Monterte spottskinnelamper. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det ble ikke observert funksjonsfeil på befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 med hensyn til nevnte forhold.

Varmekabler på bad og vaskerom. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det ble ikke opplyst om funksjonsfeil på varmekabler befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 gjelder varmekabler bad. Eldre varmekabler på vaskerom får tilstandsgrad 2.

El-skap med automatsikringer. Tilstandsvurdering: Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanse/autorisasjonsområde. Henviser til eventuell dokumentasjon.

Port-telefon. Opplegg for tv/internett.

Rør i rør vannledninger og kobbervannrør i leiligheten. Plast avløpsrør. V.v.bereder/avstegningsventil i kottrom bak soverommet. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Antas at røropplegg dels er fornyet i forbindelse med nytt bad 2011. Eventuelt eldre røropplegg vil få tilstandsgrad 2. Det ble ikke observert utettheter på befaringsdagen. Bemerker at tilstand på røropplegg ikke er vurdert. For slike undersøkelser kreves spesialutstyr. Det ble ikke observert noe på befaringsdagen som tilsier umiddelbare behov for utbedringer. Tilstandsgrad 1 på ledningsnett for sanitærinstallasjoner.

Røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten.

Elektrisk avtrekksvifte på vaskerom. Veggventil på det ene soverommet. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Generell tilstandsgrad for ventilering. Ingen ventilering på badet. Av ventilering på oppholdsrom er dette kun på ett soverom og via overlysvinduer. Tilstandsgrad 2 på luftbehandling, generelt.

Konklusjon tilstand utfra visuell befaring, fuktsøk, kontrollmålinger, vurdering av konstruksjoner/bygning, er følgende punkter verdt å bemerke:
- Slitt vaskerom. Må påregnes oppussing.
- 2 overlysvinduer med punkterte ruter som bør fornyes. Eldre balkongdør (noe treg/slitt).
- Ventilering i leiligheten fremstår ikke med dagens standard. Bør oppgraderes.

Utover nevnte forhold kke observert noe vesentlig på befaringsdagen som anses å kreve behov for større utbedringer. Normalt intervall for vedlikehold/overflatebehandling må forventes.

I følge tinglyst reseksjonering og grunnbok så har seksjonen en sameiebrøk på 110/752, men sameiet opererer likevel med en sameiebrøk på 110/700.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.
Se mer

Oppvarming

Varmekabler på bad og vaskerom. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det ble ikke opplyst om funksjonsfeil på varmekabler befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 gjelder varmekabler bad. Eldre varmekabler på vaskerom får tilstandsgrad 2.

Varmekilder, slik som ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner, følger med uansett festemåte. Frittstående biopeiser/varmeovner og terrassevarmere medfølger ikke. Det følger ikke med varmekilder i rom som ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder på visning.
Se mer

Arealer

Lagerbod
Bruksareal:
1. underetasje: 11 kvm Lagerbod.
Sekundærrom:
1. underetasje: 11 kvm Lagerbod.

Leilighet
Bruksareal:
5. etasje: 99 kvm Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.
Primærrom:
5. etasje: 99 kvm Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.
Se mer

Bebyggelse

På tomten er det oppført et murhus med selveierleiligheter. Denne leiligheten ligger i femte etasje. Området for øvrig er bebygd med blokkleiligheter/eierseksjoner.

Parkering

Det medfølger ingen parkeringsplass til denne seksjonen (snr 6). Soneparkering i området.

Det eksisterer fire faste parkeringsplasser langs fasaden i tilknytning til seksjon nr 1, 3, 4 og 5.

Det er ikke mulighet for el-bil lading i sameiet.
Se mer

Adgang til utleie

Seksjonen består av en boenhet som kan leies ut i sin helhet til boligformål. Den enkelte seksjonseier kan fritt framleie sin bolig når det gjelder langtidsleie. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt, jfr. eierseksjonsloven § 24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Seksjonseier har ansvar for at leietaker forholder seg til ordensreglene på samme måte som øvrige seksjonseiere.

Utleie av hybel i form av ett eller flere rom som utgjør en mindre del av boligen og ikke har separat inngang regnes som tradisjonell boform. Slik utleie utløser ikke særskilte bygningstekniske krav og vil ikke være gjenstand for saksbehandling i kommunen, dog forutsetter dette at rommet/rommene er godkjent for varig opphold.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  135

 • Gårdsnr

  201

 • Kommunenr

  1507

 • Seksjonsnummer

  6

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til Reguleringsplan for Ålesund sentrum vedtatt 17.03.2000. I nærområdet rundt eiendommen er det regulert til boliger, offentlige bygg, parkområde, hotell/bevertning etc.

Kommunen foreslår endringer i bestemmelsene for reguleringsplanen i Ålesund sentrum vedtatt i 2000. Dette innebærer blant annet åpning for bevertning i de mest sentrale sentrumsområdene med en klarere skille for potensielt støyende bevertning og en mer fleksibel etasjebruk for de 2 første etasjene. I tillegg er det gjort en revisjon av vernebestemmelsene for å styrke vern av gjenreisningsbebyggelsen i sentrum. Det er grunneiere innenfor planområdet, samt nærmeste naboer som er varslet om dette. Sakspapirene i sin helhet var tilgjengelig på Servicetorget på rådhuset og på kommunens internettside i perioden 23.05. – 04.07.2018. Reguleringsplanen er fortsatt under arbeid.

I henhold til Kommuneplanens arealdel 2016-2028 Ålesund kommune datert 09.03.2017 så ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse. Nærområdet rundt eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, offentlig eller privat tjenesteyting, forretninger, uteoppholdsareal samt friområde.

Utsnitt av reguleringskart og kommunedelplan med tegnforklaring der ovennevnte fremkommer følger vedlagt i prospekt. Reguleringsbestemmelser kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.

Eiendommen er registrert som et SEFRAK-minne. SEFRAK er en forkortelse for Sekretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger – et omfattende feltarbeid som ble gjort i perioden 1975-1995. Bygningene i SEFRAK- registeret er ikke tillagt spesielle restriksjoner, men registreringen fungerer mer som et varsko om at kommunen bør ta en vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt tillatelse til å endre, flytte eller rive bygningen. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert. Kontakt evt. megler for mer informasjon.
Se mer

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Se mer

Diverse

Det foreligger en igangsettingstillatelse datert 26.05.2020 knyttet til bruksendring fra lager til bolig på naboeiendommen, Einarvikgata 10, gnr 201, bnr 137 i Ålesund kommune. Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger.
Se mer

Legalpant

Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende 2 x folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Eierbegrensning:
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Den som har ervervet seksjonen i strid med forbudet vil i et slikt tilfelle, frivillig eller etter pålegg, måtte selge seksjonen videre til noen som lovlig kan erverve den.
Se mer

Kommentar bo- og driveplikt

No

Kommentar konsesjon

No

Lennart
Tetlie

Lennart Tetlie

Eiendomsmegler MNEF/Partner

lennart@notar.no
91375491

Notar Moa

Breivikvegen 3 A
6018 ÅLESUND

Tlf: 71 40 00 00

Fax: 71 40 00 01

E-post: moa@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering