Vestre Høgvollvegen 18 6018 ÅLESUND


BUD MOTTATT! Hel tomannsbolig innredet som 2 stk. leiligheter. Frittstående dobbelgarasje. Gangavstand til Moa.

 • Prisantydning

  kr 5 650 000,-

 • Totalpris

 • Andel felles formue

 • Felleskostnader

 • Eiendomstype

  Tomannsbolig

 • Eierform

  Eiet

 • BRA

  362 m2

 • P-rom

  282 m2

 • Soverom

  6

 • Byggeår

  1954

 • Energimerking

  F-yellow

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Vestre Høgvollvegen 18 er beliggende på Høgvollen i Ålesund kommune. Dette er et etablert boligområde, som ligger midt i mellom Moa og Breivika. Herfra er det gangavstand til alle fasiliteter på Moa og i Breivika, som for eksempel Norges største kjøpesenter, Amfi Moa, ulike dagligvarebutikker, bussterminal, legekontor, treningssenter, bensinstasjon og kino. Det er kun 230 meter å gå til nærmeste barnehage, Gnist Høgvoll. Til barne- og ungdomsskole i Spjelkavik er det ca. en halvannen km å gå.

Fra eiendommen er det også gangavstand til flotte turområder rundt Lillevatnet, turløypa, Skiheisa og Høgkubben! Det er ca. 11 km til Ålesund sentrum.
Se mer

Adkomst

Fra den største rundkjøringen langs E39 ved Moa/Breivika, ta av ned mot Breivika. Ved neste rundkjøring, sving av ved første avkjørsel. Følg Lerstadvegen forbi Bilxtra, Rema1000 og Europris. Ta så første avkjørsel til høyre inn på Høgvollvegen. Følg vegen ca. 230 meter og ta så avkjørselen til høyre inn på Vestre Høgvollvegen. Følg vegen ca. 130 meter, og du får eiendommen på din høyre side.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved fellesvisninger.
Se mer

Vestre Høgvollvegen 18, 6018 ÅLESUND

Innhold

Boligen går over totalt fire etasjer. Underetasjen inneholder gang/trapperom, gang, kjellerstue, 3 soverom, bad, vaskerom, yttergang, bod/lagerrom og kjølerom. I første etasje er det entré/gang/trapperom, gang, stue m/trapp, kjøkken, bad og 1 soverom. Andre etasje er innredet som en egen enhet, og her er det gang/trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom. Det er også en loftsetasje i boligen, som inneholder 2 loftsrom. I tillegg er det bygget en frittstående dobbelgarasje på eiendommen.

Eiendommen ble ifølge selger bygget i 1954. Ifølge kommunen foreligger det kun tegninger, vedtatt 20.09.1967. Oppføring av boliger før Plan- og Bygningsloven som trådte i kraft i 1965 var ikke underlagt søknadsplikt. For slike bygninger foreligger det derfor ofte hverken godkjente hustegninger, byggetillatelse eller brukstillatelse/ferdigattest. Dette medfører selvsagt ikke at slike bygninger er å anse som ulovlige per i dag. På tegningene fra 1967 er det kun påbygget, som er benevnt. Ifølge godkjente tegninger skal tilbygget i underetasjen (kjeller) inneholde hobbyrom og integrert garasje. I tilbygget i første etasje skal det være trapperom, entré, bad, wc, soverom og en altan. I andre etasje skal det være et trapperom, men øvrige rom er ikke benevt.

Det gjøres oppmerksom på at hobbyrom er å regnes som sekundærareal. I første etasje var det inntegnet et bad og et wc-rom. Dette fremstår per tid som ett stort bad. Det gjøres oppmerksom på at fasaden avviker noe fra godkjente tegninger, vedtatt 20.09.1967. Fasademessige endringer er søknadspliktige, og evt. søknad blir kjøpers ansvar. Godkjente tegninger er vedlagt prospekt.
Se mer

Standard

Huset har blitt renovert fra perioden 1977 frem til 2019.

Overflater i boligen generelt:
- Innvendige gulvflater med parkett, flis, click-laminat, laminatgulv, vinylbelegg, vegg-til-vegg teppe og støpt gulv. Kjølerom har gulv med aluminiumsplater.
- Innvendige vegger er kledd med panel, flis, malte strier/flater/murer, tapet og strukturerte huntonitplater. På kjølerom er det vedlikeholdsfrie plater på vegg.
- Himlinger er kledd med malte flater/gips, og lakkerte stålplater på bad i første etasje. Fin strekt himling på stue i første etasje. På kjølerom er det vedlikeholdsfrie plater i himling.

Det er normal bruksslitasje på overflater/innredninger. Normalt intervall for vedlikehold/ overflatebehandling/oppgradering må forventes. Tilstandsgrad 1 er satt generelt for gulv, vegger og himlinger.

Andre etasje fikk nye overflater i 2019. Stue i første etasje ble oppusset høsten 2019. På stuen ble det lagt ny 3-stavs eikeparkett, strie på vegger ble malt, samt at også himlinger og vindusposter ble malt. Soverom i første etasje ble oppusset høsten 2019. Her ble det lagt nytt laminatgulv, samt at vegger og himlinger ble malt. Det ble også malt skapdører og innredning bak foldedør. Soverom i tilbygget del i underetasjen ble oppusset høsten 2019. Her ble veggene, himlingene og vindusposter malt. Entré/trapperom i første etasje og opp mot loft ble oppusset høsten 2019. Her ble det ny, malt gips på vegger i trapperom, vinylbelegg i trappetrinn, trappen ble malt, og det ble lagt laminatgulv i entré/gang. På bad i første etasje ble det rengjort fuger.

På grunn av noe fuktproblematikk i bod/lagerrom på tilbygg, ble utvendig/innvendig grunnmur overflatebehandlet høsten 2019. Dette vil forhåpentligvis bedre problem med fukten. Gulv og vegger i nevnte rom ble ifølge selger primet og overflater ble malt. Overflater av eldre dato får tilstandsgrad 2.

Innvendige dører: Formpressede dører, glatte finerte dører og trefyllingsdør. Det er varierende alder på innerdørene. Nye formpressede innerdører får tilstandsgrad 1, mens øvrige får tilstandsgrad 2.

Bad i underetasje: Servantinnredning med 4 stk. furudører. Benkeplate med nedfelt servant. WC. Dusjnisje med forheng (opphøyd flislagt kant i front gulv). Dusj med opphøyd kant i front. Dette baderommet er nærmere 40 år gammelt. Rommet kan ikke forventes å fremstå med dagens krav/standard til våtrom. Det er noen sprukne gulvfliser og med bom i området ved døren. Det er varmekabler i gulvet. Takventil med naturlig ventilering. Oppussing av rommet vil være naturlig de kommende år. Det er ikke registrert fukt ved måling med fuktindikator i dusjen. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder.

Bad i første etasje: Servantinnredning med 4 stk. profilerte dører og 2 skuffer. 1 stk. høyskap med 3 dører. Badekar med dusjanheng. Wc. Støpejernssluk og varmekabler i gulv er fra 1966 (nyere termostat). Badet ble ifølge selger oppusset ca. 1990. Fallforhold gulv fremstår ikke med dagens krav. Bom under noen gulvfliser. Med hensyn til alder/nevnte forhold vil oppussing av rommet være naturlig de kommende år.

Bad/vaskerom i andre etasje: Servantinnredning med 2 stk. store skuffer. Helstøpt kompositt servantplate med 2 stk. servanter. Ett overskap med 3 stk. speildører. Nisje i vegg med 2 stk. glasshyller og ledspott. Dusjhjørne med glassdører. Vegghengt wc, og opplegg for vaskemaskin. Elektrisk fuktstyrt avtrekksvifte. Overflater og sanitært opplegg er fra 2019 (ikke tatt i bruk). Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til dette. Gulv får egen tilstandsgrad 2, da fallforhold ikke er tilfredsstillende. Det er tilnærmet flatt gulv i dusjen.

Vaskerom i underetasje: Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 210 liter fra 1977. Hovedstoppekran og vannmåler er plassert her. Varmekabler og plastsluk gulv. Takventil med naturlig ventilering. Kobbervannrør. Det er ifølge takstmann ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Lokalt fall mot sluk. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til fallforhold og alder på overflater, sanitært utstyr og bereder. Fornyelse av bereder vil være naturlig de kommende år. Teknisk levetid varmtvannsbereder ca. 15-30 år. Anbefalt brukstid ca. 20 år.

Kjøkken i første etasje: Kjøkkeninnredning fra 1977 med mørke fronter. Flis på vegg over laminat benkeplate. Oppegg for oppvaskmaskin, og nisje for kjøleskap. Kjøkkenventilator. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder/slitasjegrad. Fornyelse vil være naturlig de kommende år, alder hensyntatt.

Kjøkken i andre etasje: Ny kjøkkeninnredning og hvitevarer fra 2019. IKEA kjøkkeninnredning med grå, glatte fronter. Frontene har demping. 1 stk. høyskap. Nisje med kjøleskap. Flis på vegg over laminat benkeplate. Belysning under overskap. Takhengt kjøkkenventilator. Induksjonstopp. Integrert stekeovn. Fullintegrert oppvaskmaskin. Tilstandsgrad 1 er satt.

Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Vannrør kobber. Avløpsrør i plast/støpejern. Avløpsstamme i tilbygg mot vest er støpejern. Heat injection bereder på loft fra 2019 på 115 liter. Varmtvannsbereder i underetasje fra 1977 på 210 liter. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder og materialvalg. Ifølge takstmann er det ikke observert utettheter på befaringsdagen. Det bemerkes at tilstand på røropplegg ikke er vurdert. For slike undersøkelser kreves spesialutstyr. Fornyet røropplegg til bad i andre etasje, og Heat injection bereder får tilstandsgrad 1. Samme gjelder for fornyet vannledning fra bolig til kommunal tilknytning i 2017. Det går 2 stk. avløpsrør fra boligen til kommunal tilknytning. Disse ble fornyet 1991, ifølge selger. I hoveddelen var det ny plast bunnledning i 1977.
- Teknisk levetid for kobberrør er 25-100 år, mens anbefalt brukstid er 30-50 år.
- Teknisk levetid for avløpsrør er 25-100 år, mens anbefalt brukstid er 30-50 år.
- Teknisk levetid for varmtvannsbereder er ca. 15-30 år, mens anbefalt brukstid er ca. 20 år.

Varme, generelt:
- Underetasje: Varmekabler i gang, kjellerstue, 2 soverom, bad og vaskerom.
- Første etasje: Varmekabler på bad.
- Andre etasje: Varmekabler på bad var nye i 2019. Fujitsu varmepumpe fra 2019 i gang. Begge disse får tilstandsgrad 1.
Det er ikke opplyst om funksjonsfeil på varmekabler på befaringsdagen. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder. Det er hovedsakelig eldre varmekabler, og noen nyere termostater.

Brannslokking: Det er røykvarslere og brannslukningsapparat i boligen.

Luftbehandling: Elektrisk fuktstyrt avtrekksvifte på bad i andre etasje. Kjøleromsvifte i underetasje/kjølerom. For øvrig naturlig ventilering med spalteventiler vinduer og dels noen veggventiler. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til dette. Det er ikke ventilering på alle oppholdsrom. Viktig at spalteventiler/veggventiler på oppholdsrom står i luftestilling. Det var tung luft på soverom i tilbygg på befaringsdagen.

Elkraft: Det er 2 stk. sikringsskap med automatsikringer i boligen. Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ikke er meglers eller takstmannens kompetanse/autorisasjonsområde. Det henvises til eventuell dokumentasjon. Det anbefales på generelt grunnlag el-kontroll, såfremt dette ikke har vært gjort de senere år.

Belysningsutstyr: Det er 33 stk. nye ledspotter med dimming i andre etasje, ifølge selger. Ledspottene i andre etasje var ny i 2019. Eldre downlights i gang første etasje. Eventuelle monterte spottlamper følger med. Det er ifølge takstmann ikke observert funksjonsfeil på befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til nevnte forhold.

Fast inventar, generelt: Plassbygde skap. Garderobeskap med foldedører på soverom i første etasje. Metallreol i kjølerom.

Det er fiberoptisk nettverk i boligen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.
Se mer

Fasiliteter

 • Balkong

 • Peis

 • Parkett

 • Heis

 • Ingen gjenboere

 • Barnevennlig

 • Rolig

 • Kabel-TV

 • Garasje

 • Off. vann og avløp

 • Utsikt

 • Bredbånd

 • Hage

 • Sentralt

 • Turterreng

 • Gjesteparkering

 • Husdyr

Oppvarming

I underetasjen er det varmekabler i gulv i gang, kjellerstue, på 2 soverom, bad og vaskerom. I første etasje er det varmekabler i gulv på bad. I andre etasje er det varmekabler i gulv på bad, samt at det er montert en Fujitsu varmepumpe i gangen. Varmepumpen var ny i 2019.

Det er ikke opplyst om funksjonsfeil på varmekabler på befaringsdagen, men takstmann har satt tilstandsgrad 2 med hensyn til alder. Det er hovedsakelig eldre varmekabler, og noen nye termostater. Varmekabler på bad i andre etasje var derimot nye i 2019, og har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Tilstandsgrad 1 er også satt for varmepumpen.

Dersom det er beboelsesrom i boligen som ikke har fastmonterte varmekilder (ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner), uansett festemåte, så følger dette heller ikke med. Dette avviker fra bransjenormen.
Se mer

Arealer

Garasje
Bruksareal:
1. etasje: Garasjerom.: 43 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Garasjerom. : 43 kvm

Hel tomannsbolig
Bruksareal:
3. etasje: 2 loftsrom.: 17 kvm
1. etasje: Entré/gang/trapperom, gang, stue m/trapp, kjøkken, bad og soverom.: 103 kvm
Kjeller: Gang/trapperom, gang, kjellerstue, 3 soverom, bod/lagerrom og kjølerom. : 99 kvm
2. etasje: Gang/trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.: 100 kvm
Primærrom:
Kjeller: Gang/trapperom, gang, kjellerstue og 3 soverom.: 79 kvm
1. etasje: Entré/gang/trapperom, gang, stue m/trapp, kjøkken, bad og soverom.: 103 kvm
2. etasje: Gang/trapperom, gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.: 100 kvm
Sekundærrom:
Kjeller: Bod/lagerrom og kjølerom.: 20 kvm
3. etasje: 2 loftsrom.: 17 kvm
Se mer

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på asfaltert innkjørsel på tomt.

Adgang til utleie

Boligen i matrikkelen godkjent som en horisontaldelt tomannsbolig med 2 stk. boenheter.

Utleie av hybel/ hybelleilighet som en del av hovedboligen forutsetter godkjennelse fra kommunen på søknad om innredning til varig opphold. De som kan ha interesse av å leie ut, oppfordres til å undersøke hvilke formelle og bygningsmessige krav som må oppfylles for å få godkjenning som nevnt. Slike opplysninger kan normalt skaffes ved henvendelse til kommunen. Det understrekes at verken selger eller megler har undersøkt hvilke tiltak som må gjennomføres.

Utleie av hybel i form av ett eller flere rom som utgjør en mindre del av boligen og ikke har separat inngang regnes som tradisjonell boform. Slik utleie utløser ikke særskilte bygningstekniske krav og vil ikke være gjenstand for saksbehandling i kommunen, dog forutsetter dette at rommet/rommene er godkjent for varig opphold.

Strålevernforskriften stiller krav til radonnivået i utleieboliger. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Utleier skal kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlige. Dokumentasjonen skal ikke registreres hos myndighetene, men den skal være tilgjengelig både for leietaker og ved et eventuelt tilsyn.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  56

 • Gårdsnr

  36

 • Kommunenr

  1507

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse (FS) og kjørevei iht. Reguleringsplan for Høgvoll, vedtatt 06.02.2003. Områdene rundt eiendommen er også regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at tomten som ligger øst for eiendommen (forbi gnr. 36, bnr. 71) er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, felles lekeplass og offentlig vei. Dette i henhold til reguleringsendring for Vestre Høgvollvegen, deler av 36/44 og 36/45, vedtatt 24.10.2011. På dette området kan det oppføres konsentrert småhusbebyggelse med inntil 1 etasje iht. reguleringsbestemmelsene. Det er tillatt maksimal høyde til gesims/møne på 4/6 meter.

I henhold til kommuneplanens arealdel for Ålesund kommune, vedtatt 09.03.2017, så er eiendommen avsatt til nåværende boligbebyggelse og båndlegging for regulering eller plan og bygningsloven.

Det arbeides med ny E39 Vegsund - Breivika, som etter all sannsynlighet vil gå i en egen tunnel på strekningen Blindheim – Breivika – eller evt. utvidet miljøtunnel under Moa til 4 felt. Begge løsninger vil kobles til et utvidet flerplanskryss der dagens store rundkjøring i Breivika ligger, og vil kreve mer veiareal enn i dag. Derav den rutete skravuren på gjeldende kommuneplankart, som innebærer at området er båndlagt for fremtidig vegutbygging. Dette vil bli avklart i forbindelse med kommunedelplan og senere regulering av E39 Vegsund – Brevika. Prosjektet foreslås nå å innarbeides i forslag til Bypakke for Ålesund, og prosjektet ligger også inne i Nasjonal Transportplan. Dette innebærer at sjansen for at eiendommen vil bli innløst på et eller annet tidspunkt, som har vært aktuelt siden 2003, nå er aktualisert av den nye veiplanen.

Utsnitt av reguleringskart med bestemmelser følger vedlagt prospekt. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.
Se mer

Vei, vann og avløp

Offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Se mer

Elise
Furland

Elise Furland

Eiendomsmeglerfullmektig

elise@notar.no
41598306

Notar Moa

Breivikvegen 3 A
6018 ÅLESUND

Tlf: 71 40 00 00

Fax: 71 40 00 01

E-post: moa@notar.no

Espen
Johansen

Espen Johansen

Eiendomsmegler MNEF

espen@notar.no
92241140

Notar Moa

Breivikvegen 3 A
6018 ÅLESUND

Tlf: 71 40 00 00

Fax: 71 40 00 01

E-post: moa@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering