Niklavegen 36 6280 SØVIK


Søvik - Stor og innholdsrik enebolig med 4 bad/wc og 3 kjøkken. Fint beplanta tomt med gode sol og utsiktsforhold

 • Prisantydning

  kr 4 000 000,-

 • Totalpris

 • Andel felles formue

 • Felleskostnader

 • Eiendomstype

  Enebolig

 • Eierform

  Eiet

 • BRA

  314 m2

 • P-rom

  269 m2

 • Soverom

  7

 • Etasje

  3

 • Byggeår

  1984

 • Energimerking

  F-orange

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Niklavegen like utenfor Søvik sentrum. Det er et etablert område med i all hovedsak eneboliger fra forskjellige tidsepoker i nærmiljøet. Boligen ligger fint til i terrenget med meget gode sol- og utsiktsforhold. Det er kort vei til barnehage, skoler, nærbutikk og turterreng.
Se mer

Adkomst

Kjør til Søvik via Grytastranda eller Brattvågen. Sving så inn i Søvikvegen, på motsatt side av nedkjørsel til verftet. Følg Søvikvegen til du ser Krikvegen. Følg Krikvegen noen hundre meter før du svinger inn til Niklavegen. Boligen ligger etter hvert på venstre side av veien.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved annonserte visninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Se mer

Niklavegen 36, 6280 SØVIK

Innhold

Det er innredet hybel-leilighet på ca 42 kvm i underetasjen. Denne inneholder stue, kjøkken, soverom og bad. Hoveddel i underetasjen inneholder soverom, bad, kjøkken, entré/hall/trapp, garasjerom og bod. Første etasje inneholder stue, kjøkken, 2 soverom, bad, vaskerom, gang og gang/trapperom. Loftsetasjen inneholder 3 soverom, bad, gang og trapperom. Tilgang til diverse raftekott.

Underetasje er ominnredet og rominndeling stemmer ikke med originale plantegninger. Det er ikke meldt om bruksendring til kommunen. Rommene er beskrevet utifra bruk på befaringstidspunkt.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.08.2020, utført av Birkeland Taksering AS.
Se mer

Standard

Underetasje har flis og vinylbelegg på gulv. Første etasje har parkett, laminat og furubord på gulv. Loftsetasjen har parkett og laminat på gulv. Det er Esswa gulvvarme på stue og kjøkken i første etasje. Varmekabler i hall og stue i hybel i underetasje. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert tegn til skader, normal bruksslitasje. Tilstandsgrad 1 på overflater på innvendige gulv.

Underetasje har i all hovedsak malt panel på vegger. Første etasje har panel, tapet, brystningspanel og mdf-smartpanel på vegger. Loftsetasjen har panel på vegger. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert tegn til skader ved visuelle observasjoner, normal slitasje. Tilstandsgrad 1 på overflater på innvendige vegger.

Underetasje har panel i himling. Første etasje har panel i himling. Loftsetasjen har panel i himling. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert tegn til skader ved visuelle observasjoner, normal slitasje. Tilstandsgrad 1 på overflater på innvendig himling.

Det er innvendige trefyllingsdører i boligen. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert tegn til skader, i all hovedsak normal slitasje. Tilstandsgrad 1 på innvendige dører.

Innvendig trapp i treverk med åpne trinn. Rekkverk i treverk. Det er malte trinn, vanger og rekkverk. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Trappen har normal standard og utforming utifra alder og konstruksjon, men er ikke i henhold til dagens krav. Det mangler sikkerhetslist under trinn. Tilstandsgrad 2 på trapp.

Det er elementpipe fra byggeår i boligen. Dels pusset innvendig, dels kledd med dekorstein. Heldekkende beslag over tak. Sotluke i underetasjen. Det er installert vedovn i hall i underetasje og på stue i første etasje. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert vesentlige tegn til skader ved visuelle observasjoner, men vedovn i underetasje er av eldre dato og har sprekker i ildfaste steiner i brennkammer og bør skiftes. Tilstandsgrad 3 på denne. Når det gjelder piper og ildsteder så er det det lokale feier-/brannvesen som er godkjenningsmyndighet. Tilstandsgrad 1 på piper, plassbygde ildsteder m.v.

Kjøkken i hybel: Kjøkkeninnredning i laminat med hvite fyllingsfronter. Det er ventilator over komfyr, opplegg for oppvaskmaskin. Laminat benkeplate med nedfelt 1-1/2 oppvaskkum. Kjøkken i underetasje: Kjøkkeninnredning i laminat med hvite, slette fronter. Det er ventilator over komfyr. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Sluk i gulv. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad:
Begge kjøkken fungerer greit i forhold til tiltenkt funksjon og det er ikke observert vesentlige tegn til skader, normal bruksslitasje. Forholdsvis enkel standard. Begge kjøkken ble oppusset for ca 5 år siden. Tilstandsgrad 1 på begge kjøkken i underetasje.

Kjøkkeninnredning i laminat med profilerte fronter. Det er ventilatorhette over integrert komfyr, opplegg for oppvaskmaskin samt fliser mellom benk og overskap. Laminat benkeplate med nedfelt 1-1/2 oppvaskkum. Kjøkkenet ble fornyet for ca 10 år siden med nye fronter og benkeplate, komfyr etc. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Kjøkkenet fungerer fint i forhold til tiltenkt funksjon og det er ikke observert tegn til skader, normal bruksslitasje. Tilstandsgrad 1 på kjøkken i første etasje.

Bad i hybel: Bad har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Badet innehar dusjkabinett med massasjedyser, veggmontert toalett, servant med underskap, opplegg for vaskemaskin samt ventilasjon på vegg. Bad i underetasje: Bad har vinylbelegg og varmekabler på gulv og våtromsplater på vegger. Badet innehar dusjkabinett med massasjdyser, veggmontert toalett, servant med underskap samt ventilasjon i himling. Begge badene ble oppusset for ca 5 år siden og ligger vegg-i vegg. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er utført fuktsøk med Protimeter uten å avdekke unormale forhold. Det er tilnærmet flatt gulv på begge badene og krav til fallforhold mot sluk er ikke oppfylt. Det er for lav membranterskelhøyde ved dør. Bruk av dusjkabinett er en god løsning da gulv og vegger ikke blir direkte utsatt for vannpåkjenninger. Tilstandsgrad 2 på de 2 badene i underetasje.

Bad med fliser og varmekabler på gulv og flis/tapet på vegger. Badet innehar massasjekar med dusjvegger, veggmontert toalett, servant med underskap samt ventilasjon i himling. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er utført fuktsøk med Protimeter uten å avdekke unormale forhold. Badet er fra byggeår. Det er tilnærmet flatt gulv og krav til fallforhold mot sluk er ikke oppfylt. Det er for lav membranterskelhøyde ved dør. Det er noe drypp fra dusjkran i kabinett. Bruk av dusjkabinett er en god løsning da gulv og vegger ikke blir direkte utsatt for vannpåkjenninger. Tilstandsgrad 2 på bad i første etasje.

Bad med vinylbelegg på gulv og våtromstapet på vegger. Badet innehar dusjhjørne med skyvedører og tett sokkel, toalett, servant med underskap samt ventilasjon i himling. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er utført fuktsøk med Protimeter uten å avdekke unormale forhold. I følge selger ble badet innredet i ca 1990 - Rørlegger var Jan Larsen AS. Det er tilnærmet flatt gulv og det er feil fall i forhold til sluk. Tett sokkel i dusjhjørne er høyere enn dørterskel og eventuelt lekkasjevann på utsiden har ikke tilgang til sluk. Det er noe slitasjer på tapetskjøter. Tilstandsgrad 3 på bad loft.

Vaskerom har flis og varmekabler på gulv og malt tapet på vegger. Vaskerommet innehar skyllekar, diverse benker og skap, opplegg for vaskemaskin samt utgang til hage. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er utført fuktsøk med Protimeter uten å avdekke unormale forhold. Det er tilnærmet flatt gulv og krav til fallforhold mot sluk er ikke oppfylt. Det er for lav membranterskelhøyde ved dør. Det er noe "bom" i fliser på gulv og det er slitasjer på tapetskjøter. Noe overflateslitasjer på ytterdør til hage. Det vil være påregnelig med noe fornying. Tilstandsgrad 2 på vaskerom.

Vannrør: Innvendig observert vannrør av kobber. Det gjøres oppmerksom på at det kan finnes innslag av andre typer materialer i konstruksjonen uten at takstmann har avdekket dette. Avløpsrør: Innvendig observert avløpsrør av plast, plastsluk. Det gjøres oppmerksom på at det kan finnes innslag av andre typer materialer i konstruksjonen uten at takstmann har avdekket dette. Boligen er tilknyttet septiktank, slamavskiller på 4 kubikk. Vv-bereder: 200 liter vv-bereder. Felles med hybelleilighet. Når det gjelder vurdering av tilstand på vv-beredere så krever dette spesialutstyr og spisskompetanse som ikke innehas. Alder på bereder vil være ett av kriteriene for å vurdere tilstand. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Røropplegget har normal standard og kvalitet utifra alder og konstruksjon. Tilstandsgrad 2 på VVS-installasjoner, generelt.

Det er stedvis varmekabler i gulv. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Varmekabler og Eswa varme fra byggeår. Tilstandsgrad 2 på varme, generelt. I følge selger er Eswa varme klar for utskifting.

Det er installert mekanisk ventilasjon i boligen med delvis varmegjenvinning. Fra byggeår. Ventilasjonsaggregat er plassert i raftekott i loftsetasjen. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Ventilasjon fungerer normalt men er ikke i henhold til dagens krav. Tilstandsgrad 1 på luftbehandling, generelt.

Sikringskap med automatsikringer. Skapet er plassert i hybelleilighet og har felles måler for hele huset. Det er eget sikringskap i første etasje med styring av Esswa gulvvarme. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det elektriske anlegget er ikke vurdert/kontrollert av takstmann. Det kreves autorisasjon og spisskompetanse som ikke innehas. Tilstandsgrad ikke satt.

Det er nedgravd septiktank på eiendommen. Slamavskiller på 4 kubikk. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Septiktank er fra byggeår. Det er ikke opplyst om problemer med tank eller avløpsrør til denne. Tilstandsgrad 2 på kummer og tanker for tekniske installasjoner.

Basert på den visuelle befaringen, enkle fuktindikasjonsmålinger, stikktagninger, opplysninger fra eier og fremlagte dokumenter er følgende punkter av avgjørende betydning for bedømming av denne eiendommens tekniske tilstand:

- Det er 4 bad boligen.
- 3 kjøkken.
- Stedvis gulvvarme.
- Feil fall på gulv på bad i loftsetasjen.
- Taktekking fra byggeår.

Poengterer ellers at ikke alle trapper, rekkverk, isolasjon, våtrom etc, nødvendigvis holder dagens krav til standard, men de som var vanlig på utførelsestidspunkt.

Utifra de avdekninger som er gjort ifm den vedlagte tilstandsrapporten må en ta det forbehold at det kan finnes skjulte feil eller mangler som ikke er avdekt pga de er skjulte og den visuelle befaringen dermed ikke avdekker de.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.
Se mer

Fasiliteter

 • Balkong

 • Peis

 • Barnevennlig

 • Rolig

 • Garasje

 • Utsikt

 • Hage

 • Sentralt

 • Turterreng

Oppvarming

Det er elementpipe fra byggeår i boligen. Dels pusset innvendig, dels kledd med dekorstein. Heldekkende beslag over tak. Sotluke i underetasjen. Det er installert vedovn i hall i underetasje og på stue i første etasje. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Det er ikke observert vesentlige tegn til skader ved visuelle observasjoner, men vedovn i underetasje er av eldre dato og har sprekker i ildfaste steiner i brennkammer og bør skiftes. Tilstandsgrad 3 på denne. Når det gjelder piper og ildsteder så er det det lokale feier-/brannvesen som er godkjenningsmyndighet. Tilstandsgrad 1 på piper, plassbygde ildsteder m.v.

Det er stedvis varmekabler i gulv. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Varmekabler og Eswa varme fra byggeår. Tilstandsgrad 2 på varme, generelt. Varmestyring til Eswa er montert på kjøkken, denne er kobla ut da Eswa er defekt. I følge selger er Eswa varme klar for utskifting.Det er installert mekanisk ventilasjon i boligen med delvis varmegjenvinning. Fra byggeår. Ventilasjonsaggregat er plassert i raftekott i loftsetasjen. Tilstandsvurdering/tilstandsgrad: Ventilasjon fungerer normalt men er ikke i henhold til dagens krav. Tilstandsgrad 1 på luftbehandling, generelt.

Varmekilder, slik som ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner, følger med uansett festemåte. Frittstående biopeiser/varmeovner og terrassevarmere medfølger ikke. Det følger ikke med varmekilder i rom som ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder på visning.
Se mer

Arealer

Enebolig
Bruksareal:
2. etasje: 62 kvm 3 soverom, bad, gang og trapperom.
Kjeller: 128 kvm Stue, 2 kjøkken, 2 soverom, 2 bad, hall/trapp, garasjerom og bod.
1. etasje: 112 kvm Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, vaskerom, gang og trapperom.
Primærrom:
Kjeller: 95 kvm Stue, 2 kjøkken, 2 soverom, 2 bad og hall/trapp.
1. etasje: 112 kvm Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, vaskerom, gang og trapperom.
2. etasje: 62 kvm 3 soverom, bad, gang og trapperom.
Sekundærrom:
Kjeller: 33 kvm Garasjerom og bod.

Uthus
Bruksareal:
1. etasje: 12 kvm 2 boder.
Sekundærrom:
1. etasje: 12 kvm 2 boder.
Se mer

Bebyggelse

Eiendommen ligger i et etablert område med eneboliger fra forskjellige tidsepoker i nærmiljøet.

Parkering

Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og biloppstillingsplass. Det er også en garasje på ca 28 kvm i boligens underetasje.

Adgang til utleie

Registrert som enebolig med en boenhet i matrikkelen. Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Utleie av hybel/ hybelleilighet som en del av hovedboligen forutsetter godkjennelse fra kommunen på søknad om innredning til varig opphold, jfr punktet Ferdigattest/Midlertidig brukstillatelse i prospekt. De som kan ha interesse av å leie ut, oppfordres til å undersøke hvilke formelle og bygningsmessige krav som må oppfylles for å få godkjenning som nevnt. Slike opplysninger kan normalt skaffes ved henvendelse til kommunen. Det understrekes at verken selger eller megler har undersøkt hvilke tiltak som må gjennomføres.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  279

 • Gårdsnr

  475

 • Kommunenr

  1507

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til Reguleringsendring for Søvik aust, vedtatt 26.03.2009. Mot vest grenser eiendommen til et regulert friluftsområde.

I henhold til Arealdelen i kommuneplanen 2019 – 2031 datert 30.11.2018 så ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse. Den vestre delen av eiendommen er i henhold til planen merket med fare for jord- og flomskred ( H310_3).

Innenfor hensynsone H310_2 og H310_3 (aktsomhetssoner for ras- og skredfare,- område med stipulert rassone/aktsomhetssone for ras (er ikke undersøkt av NVE) skal det i forbindelse med område-/detaljregulering eller ved dispensasjon til fradeling av tomt, gjennomføres skredkartlegging, der reell rasfare skal avklares ved geologisk undersøkelse. Det skal også avklares behov
for eventuelle avbøtende tiltak,- sikring. Dette gjelder alle typer rasfare; steinras, jord/flomskred, snøskred, sørpeskred). Resultat av konkret kartlegging av rasfare kan medføre at hele/deler av området ikke kan opprettholdes med kommuneplanens arealdels utbyggingsformål. c) Det er et generelt krav om fagkyndig kartlegging og vurdering av ras- og skredfare. Kartleggingen skal fastslå om utbyggingsområdet tilfredsstiller Byggteknisk forskrift (TEK 17) § 7.3 Sikkerhet mot skred. d) Der skredsikkerhet ikke er dokumentert i plan må skredsikkerhet dokumenteres ved enkeltsøknad eller søknad om dispensasjon, før rammetillatelse blir gitt. e) I område under marin grense skal forekomst av kvikkleire og eventuell rasfare vurderes av fagkyndig. Sikringstiltak må gjennomføres før rammetillatelse.

Utsnitt av reguleringsplan og kommuneplan med situasjon og tegnforklaring er vedlagt prospekt. Reguleringsbestemmelser kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.
Se mer

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, jfr vedlagte veiadkomt-kart.

Eiendommen er tilknyttet privat vannverk; Vestre Haram vassverk, via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Eiendommen er tilknyttet privat avløp. Septiktank. Slamavskiller på 4 kubikk.
Se mer

Lennart
Tetlie

Lennart Tetlie

Eiendomsmegler MNEF/Partner

lennart@notar.no
91375491

Notar Moa

Breivikvegen 3 A
6018 ÅLESUND

Tlf: 71 40 00 00

Fax: 71 40 00 01

E-post: moa@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering