Smeltedigelen 6 0195 OSLO


Superfin 2-roms med garasjeplass fra 2014. Nytt bad fra 2018. IN-ordning. "ALT" inkl. i felleskostnadene.

 • SOLGT

   

 • Andel felles formue

  kr 9 294,-

 • Andel fellesgjeld

  kr 1 348 000,-

 • Prisforslag

  kr 1 840 000,-

 • Eieform

  loading...

 • Byggeår

  2014

 • Primærrom

  45 m²

 • Bruksareal

  45 m²

 • Tomteareal

  3 887 m²

 • Soverom

  1

 • Rom

  2

 • Etasje

  2

 • Energimerking

  B-lightGreen

Se mer

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Kværnerbyen blir ansett som en ny bydel i en attraktiv del av Oslo, like ovenfor Gamlebyen. Området ligger mellom Ekeberg og Vålerenga, med kort vei til butikker, restauranter, utesteder og bytorg. Flere flotte rekreasjonsområder rett i nærheten som Svartdalsparken, Vålerengaparken og turveier langs Alnaelva, samt kort vei til Ekebergsletta med turmuligheter på både sommeren og vinteren med skiløyper og akebakke.

Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet turgruppe, joggegruppe og håndarbeidsgruppe. Her finner du et konditori/bakeri, apotek, blomsterbutikk, renseri, fitnessenter, frisør og Kiwi for å nevne noe. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området.

Du kan sykle ned til Bjørvika/Sørenga på 5 minutter, der du finner sjøbadet som er en flytende park og et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo. Her kan man nyte varme sommerdager i vannkanten. Sørenga har også en rekke koselige spiseplasser med utsikt over Oslofjorden. Et spennende område i stor utvikling!
Se mer

Adkomst

Det er bysykkelstativ, samt utleie av el-sykler for beboere. Har du egen sykkel har borettslaget eget sykkelrom på gateplan.

Kværnerbyen ligger veldig praktisk til om du har bil. Fra Kværnerbyen er du kjapt ute på ring 2 og 3, samt E6 og E18. Oslo S og Karl Johan er også innenfor kort avstand.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilt ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Se mer

Smeltedigelen 6, 0195 OSLO

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Entré/gang, soverom, bad, stue/kjøkken og bod.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 kvm.
1 biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Nytt i 2014, heis til leilighetsplan, fransk balkong og egen garasjeplass.

Entré:
Leiligheten har heisadkomst opp til etasjeplan fra både hovedinngang og garasjekjeller. Entreen er lys og innbydende, gir et svært godt førsteinntrykk. Skap for oppbevaring av yttertøy/klær.
- Automatsikringer.

Innvendig bod på 3 kvm:
Inngang fra entré, et romslig rom som kan brukes til så mangt.

Stue:
Romslig og delikat stue med god plass til både stor sofagruppe og spisebord. Perfekt som et sosialt samlingssted! Utgang til fransk balkong, som du kan åpne og slik nyte solen skjermet.
Veggen mellom stuen og soverommet er forsterket til oppheng av vegghengt TV. Store vindusflater gir fantastisk lysinnslipp og skaper en svært god atmosfære i boligen.
- Takhøyden i stuen er målt til 2,62 m.

Kjøkken:
Pent og moderne kjøkken, med åpen løsning mellom kjøkken og stue. Kjøkkeninnredning med hvite fronter. Laminat benkeplate, fliser mellom overskap og benk. Integrerte hvitevarer(stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kombikjøleskap). Plass til barstoler under deler av benkeplate.
Rikelig med både skapplass og benkeplass for matlagning. Der er også god plass for å sette inn spisegruppe.

Soverom:
Lyst og romslig soverom med plass til dobbeltseng. God plass til oppbevaring og garderobeskap.

Bad:
Badet er helt nytt i 2018. Lyst flislagt bad med svært god oppbevaringsplass. Dusj på gulv med innfellbare glassdører, vegghengt klosett og nisje til både vaskemaskin og tørketrommel. Badet har gulvvarme og downlights i himlingen som gir badet en ren og delikat atmosfære.
- Mekanisk avtrekk i himlingen med liten luftespalte under dør.

* Gulv med overflater av parkett, trestavs.
* Balansert ventilasjon i boligen.
* Sentralt brannvarslingssystem i blokken og sprinkleranlegg.

Leiligheten disponerer en bod og en parkeringsplass i felles garasjeanlegg i U2.etasje.
Se mer

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. Dette er inkludert i husleien. Elektriske varmekabler på bad. Det er balansert ventilasjon i leiligheten med tilluft kanaler i oppholdsrom samt avtrekkskanal fra kjøkkenvifte og bad.

Dersom det er beboelsesrom i boligen som ikke har fastmonterte varmekilder (ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner), uansett festemåte, så følger dette heller ikke med. Dette avviker fra bransjenormen.
Se mer

Moderinsering og påkostninger

2018

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjekjeller, med heis direkte til leilighetsplan. P-plass merket nr. 8- kun korte skritt fra inngangen til heis.

Adgang til utleie

Andelseier har rett til å fremleie leiligheten etter nærmere regler i Lov om Borettslag. Fremleie krever styrets godkjenning. Konferer oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  230

 • Gårdsnr

  236

 • Kommunenr

  301

 • Seksjonsnummer

  1

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen ligger i et område regulert for bygeområde for boliger. Kværnerbyen er fortsatt under utvikling. I forbindelse med oppføring av nye bygg etc. kan/vil det forkomme byggestøy, støv og tilhørende ulempe.

Det foreligger flere pågående plansaker i området.

Freserveien 1 bygges det p.t. kontorbygg som skal fungere som støyvegg for boligene i Freserveien. Følgende byggesaker foreligger på tomten:
Freserveien 1 - Oppføring av kontorbygg saksnr. 201615003.
Freserveien 1 - Etablering av nytt avløpsrør, ombygging og restaurering av koblingspunkt, overløp og kummer. Saksnr. 201701357.

Plansak: 201111943 gjelder: Konows gate 67 B - Lodalen. Tilrettelegging for boligutbygging og transformasjon av en industripreget tomt med tomt bebygget med moderne boliger i kombinasjon med flere formål som vil gjøre tomten attraktiv for nærområdet. Planskisse mottatt 14.11.12 Offentlig ettersyn 21.12.15 - 8.2.16

Det foreligger også plansak om utvikling av Turbinveien 2-4 til privat høyskole. Denne eiendommen ligger ved innkjøringen til Kværnerbyen. For å lese mer om saken se:

http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201715801&wfl=N&Dateparam=04/09/2018&sti=

Saksnummer: 200705311 gjelder ønske om å bygge boliger på eiendommen i Enebakkveien 69. For mer info om status se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200705311&wfl=Y&Dateparam=04/09/2018&sti=

Bane NOR har startet et planarbeid for å øke kapasiteten på jernbanen gjennom i Brynsbakken. se saksnummer: 201714401
Se mer

Vei, vann og avløp

Offentlig vei. Offentlig vann og kloakk, via private stikkledninger.

Diverse

Borettslag: Pelton Borettslag med hjemmeside: www.pelton.no/. Borettslaget består av 135 andelsleiligheter. Pelton borettslag består av 4 hus som er:
Hus A - Freserveien 12 (8, 10)
Hus B - Freserveien 6
Hus C - Smeltedigelen 6 (2, 4)
Hus D - Smeltedigelen 4

Forretningsførselen er utført av OBOS.
Vaktmester Andersen leverer vaktmestertjenester til Pelton.
Borettslaget er medeier i sameiet Hjulet Eierseksjonssameie.
Boligselskapet har avtale med Techem AS (tidligere Inergi AS) om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Inergi AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Inergi AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig.
Selve bygget er forsikret hos IF SKADEFORSIKRING med polisenr. 1472048.
Borettslaget har avtale med GET om leveranse av internett (bredbånd), TV og telefoni løsning. Kollektiv GET bredbånd (hastighet 100/20 Mbps)
Det er 2 (3) sykkelrom i borettslaget. Inngangsdør mellom Pelton og Francis borettslag, ved Freserveien 12.
Vektertjeneste (Bomiljøvakten).
Ventilasjonen i leilighetene er innregulert på nytt i 2018, i regi av Obos og GK Klima. Ventilasjonsanlegget i Pelton borettslag er det som kalles et sentralt anlegg. Det betyr at det står et ventilasjonsaggregat i kjelleren som blåser luft inn og trekker luft ut av alle leilighetene i din blokk. Etter innreguleringen er anlegget bekreftet 100 % i balanse. Alle leiligheter og rom får den luften de skal.
Også i årets som gikk har det vært flere tilfeller av innbrudd i fellesområder og bodområder. Dette har sammen med skader påført borettslaget under rehabiliteringen ført til at forsikringspremien for Pelton borettslag har økt med vel 80.000 kroner per år, en økning på rundt 30 prosent. Ifølge forsikringsselskapet vil denne økningen følge dem i en treårsperiode med mindre noe ekstraordinært inntreffer. Det er derfor rettet krav mot
OBOS om å erstatte det økonomiske tapet på til sammen 252 000 kroner. Innbruddene har også ført til at styret har gjennomført flere sikringstiltak. Utlånte nøkler til diverse underleverandører til OBOS har blitt krevet tilbake tidligere enn avtalt. Dører som manglet smekklås har fått det. I tillegg er det montert stålforsterkning på alle dører som utgjør borettslagets skallsikring, ytterdører og dører inn fra garasjen, samt dører til
bodområder og sårbar infrastruktur. Garasjeport er også byttet ut med noe raskere lukketid. Styret håper disse tiltakene vil stoppe innbruddstyvene.
Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2019.
Boligene varmes opp med fjernvarme og det er Hjulet Eierseksjonssameie som har inngått avtale med Hafslund Varme AS om leveranse.
Det er oppdaget skjeggkrei fellesarealer.

Historikk:
Badene ble totalrenovert fra høst 2017 til sommer 2018 som et ledd i reklamasjonskrav mot Obos, som styret har jobbet med

Planlagte påkostninger:
Pelton Borettslag har inngått avtale med Grønn Kontakt for leveranse av ladeanlegg i garasjen. Investeringen i infrastruktur dekkes ved søknad om kommunalt tilskudd på 20 prosent fra Oslo kommune, det resterende dekkes inn av borettslagets oppsparte midler. Dette sikrer deg mulighet til å bestille ladepunkt for ladbare biler. Med Flexilader fra Grønn Kontakt får du tilgang til et ladeanlegg som er enkelt i bruk og som sikrer betydelig raskere lading sammenliknet med vanlig stikkontakt. Monteringen starter snarest. Prisen pr Flexilader vil være kr 21.990,- ved senere bestilling/montering (prisen indeksreguleres).

Styret håper å kunne konsentrere seg om normal drift og vedlikehold. Økonomien er sunn og de er i ferd med å forhandle om å bytte bank for borettslagets lån, med håp om at de månedlige fellesutgiftene til beboerne for første gang kan reduseres i løpet av året. Samtidig har vi bygget oss opp en økonomisk buffer som gjør oss trygg på at de kan takle uforutsette utgifter.

Etter det omfattende rehabiliteringsarbeidet vinteren og våren 2018 ble det en del skader på gulvbelegg i fellesområder. Styret har fremmet krav om at slitasjen skal rettes opp ved at belegg byttes. Obos er innstilt på å gjøre dette.

Plantegninger: Vedlagte plantegning(er) er ikke i målestokk og derfor kun å anse som en skisse(r).

Utvasking av leiligheten: Det har blitt foretatt grundig vask av leiligheten før fellesvisninger. Leiligheten vil derfor ikke bli vasket ytterligere.

For ytterligere informasjon ber vi deg foreta en grundig gjennomgang av verdi- og lånetakst/tilstandsrapport samt eiers egenoppgave som følger vedlagt. Disse inneholder informasjon av vesentlig betydning for eiendommen. Vi oppfordrer alle interessenter til å foreta en grundig gjennomgang av boligen/eiendommen, gjerne sammen med teknisk fagkyndig.
Se mer

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2x folketrygdens grunnbeløp.

Julie Marie
Lunde

Julie Marie Lunde

Avdelingsleder/ Eiendomsmegler/ Partner

julie@notar.no
40633638

Gamle Oslo

Hagegata 25D
0653 OSLO

Tlf: 22 22 50 20

E-post: oslo@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering