Hovdevegen 19 6019 ÅLESUND


Tiltalende og velholdt enebolig i vakre Olsvika. Meget flott tomt. 4 soverom

 • SOLGT

   

 • Kommunale avgifter

  kr 20 152,-

 • Verditakst

  kr 8 000 000,-

 • Lånetakst

  kr 6 800 000,-

 • Prisforslag

  kr 8 000 000,-

 • Eieform

  loading...

 • Byggeår

  1988

 • Primærrom

  190 m²

 • Bruksareal

  251 m²

 • Bruttoareal

  282 m²

 • Tomteareal

  565 m²

 • Soverom

  3

 • Rom

  3

 • Eierform

  Eier (Selveier)

 • Energimerking

  E-orange

Se mer

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Boligeiendom med beliggenhet nær sjøen i vakre Olsvika, ca 2 km nord/øst for Moa/kjøpesentrene. Barne- og ungdomsskole samt videregående skole i Spjelkavik. I tillegg er det også en videregående skole i Fremmerholen. Gangavstand til nyere stor barnehage like øst for eiendommen. Til Ålesund sentrum er det ca 12 km. Det er fine turområder ved sjøen i nærområdet samt på Holsfjellet.
Se mer

Adkomst

Fra Vestre Olsvikveg ta inn på Hovdevegen. Kjør bortover forbi badestrand/friluftsområde. Boligen ligger på venstre side av veien.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved fellesvisninger.

Hovdevegen 19, 6019 ÅLESUND

Innhold

|Underetasje inneholder kjellerstue/trapp, gang , bad, 3 soverom, bod/vinkjeller og garasje. I første etasje er det entré/gang, gang/trapperom, stue/kjøkken, bad, grovkjøkken/"vaskerom" og 1 soverom. Det er i tillegg et kryploft med adkomst via nedfellbar trapp.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Vedlagte/godkjente hus- og plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.04.2019, utført av Sunnmørstakst AS.
Se mer

Standard

Innvendige gulvflater er belagt med parkett, skipsgulv, laminatgulv, flis, vinylflis og malt parkett. Innvendige vegger er kledd med tapet, malte flater/murer, kalkmaling, flis, mdf-panel, og malt betong i garasjen. Himlinger er kledd med malt gips, hvite himlingsplater og malt panel i garasjen. Støpt malt himling i vinkjeller. Jugendlistverk i boligen. Tilstandsgrad 1 er satt generelt for gulv, vegger og himlinger. Normalt vedlikehold/overflatebehandling må forventes. Oppgraderte/ overflatebehandlede overflater vegger/himlinger i boligen i perioden 2015-2018.

Formpressede innerdører. 3 dører med glassfelt/sprosser. Det var ingen problemer med åpning/lukking av innerdører på befaringsdagen. Normal slitasjegrad. Tilstandsgrad 1.

Tretrapp med tette opptrinn og profilert trerekkverk. Malt utførelse. Tretrappen er fra byggeår. Normalt vedlikehold/overflatebehandling må forventes. Det bemerkes at det ikke er håndlist på vegg i trappeløp. Tilstandsgrad 1.

Kryploft med adkomst via nedfellbar trapp. Tregulv. Flathimling mot første etasje er isolert med mineralull.

På kjøkken i første etasje er det en herskaplig "Gjeving" kjøkkeninnredning med hvite takhøye profilerte fronter og kobberfargede knotter. Heltre eik benkeplater. 3 vitrineskap med glassdører/glasshyller og 2 skap med glassdører/sprosser. Fullintegrert kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. 2 induksjon platetopper. 2 integrerte stekeovner (pyrolyse). Kjøkkenventilator med tre/flisomramming. Underlimt oppvaskkum på "øy". Benkeplate på øy har profilerte ytterkanter. Den påkosta kjøkkeninnredningen er fra 2005 og har normal slitasjegrad. Innredningen fungerer med dagens standard. Nye integrerte stekeovner, induksjonstopper og oppvaskmaskin i 2018. Benkeplater ble overflatebehandlet/oljet i 2019. Tilstandsgrad 1 på kjøkken.

Grovkjøkken/"vaskerom" i første etasje har eldre kjøkkeninnredning. Laminat benkeplate med stålkum. Ikea innredning med mørke profilerte fronter. 1 høyskap med speildører (Ikea innredning ny i 2017). Opplegg for vaskemaskin. Rommet er ikke vurdert som våtrom da det ikke er sluk i rommet. Tilstandsgrad settes derfor ikke. Det anbefales å montere vannalarm/vannstopper i rommet.

Bad i underetasje har servantskap med 2 hvite høyglans skuffer/overliggende porselensservant. Speil/lysarmatur, og 2 spotter i armatur. Badet innehar dusjkabinett, wc og innkledd bereder med inspeksjonsluke. Det ble ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til dette. Ikke noe som tilsier behov for umiddelbare oppgraderinger/utbedringer i rommet. Gulv får egen Tilstandsgrad 2 da fallforhold ikke er tilfredsstillende. Liten sprekk i fuge i overgang gulv/vegg. Rommet fungerer med dagens standard, og bruk av dusjkabinett. Med hensyn til fallforhold på gulv så bør det også de kommende år brukes dusjkabinett, og ikke dushjørne med dusjing direkte på overflater. Sluk under dusjkabinett er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det samme gjelder innfliset bereder. Rommet er oppgradert siden byggeår i følge tidligere informasjon. Uvisst når dette ble gjort.

Bad i første etasje har lys furu servantinnreding. Granitt benkeplate med 2 servanter. Wc. Kombinert dusj/badekar med glass-skyvedør. Rosett i himling. Det ble ikke observert funksjonsfeil på sanitært utstyr på befaringsdagen, eller tegn til fukt i rommet. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til dette. Gulv får egen Tilstandsgrad 2 da fallforhold ikke er tilfredsstillende. Bom under noen flis rundt sluk. Det antas at nå malte fliser i rommet er fra byggeår. Kombinert badekar/kabinett og innredning var ny 2017.

Kobber vannrør og plast avløpsrør. Plastsluker. Rør i rør opplegg til øy med oppvaskkum. Plastsluker. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder og materialvalg. Det ble ikke observert utettheter på befaringsdagen. Det bemerkes at tilstand på røropplegg ikke er vurdert. For slike undersøkelser kreves spesialutstyr. Det ble ikke observert noe på befaringsdagen som tilsier umiddelbare behov for utbedringer. Uvisst om bereder er fra byggeår.

Varmekabler i kjellerstue, gang og bad i underetasje, samt på bad og i entré/gang i første etasje. Det ble ikke opplyst om funksjonsfeil på varmekabler befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til dette. Eventuelle varmekabler fra byggeår får tilstandsgrad 2 med hensyn til alder. Nyere varmekabler i entré/gang og i kjellerstue.

Røykvarslere og brannslukningsapparat i boligen.

Fuktstyrt avtrekksvifte på bad i underetasje. Takventil med naturlig avtrekk fra bad i første etasje. For øvrig naturlig ventilering med veggventiler/spalteventiler. Ventilering bod/vinkjeller med åpen vindusutsparing til hagestue. Kun naturlig ventilering fra bad i første etasje, og oppholdsrom i boligen. Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til dette. Viktig at ventiler står i luftestilling. Tilfredsstillende avtrekk fra bad i underetasje. Det ene soverommet i underetasje har ingen ventilering. Garasje har kun ventilering mot bod/vinkjeller.

El-skap med automatsikringer/jordfeilbrytere og overspenningsvern. Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ikke er meglers/takstmannens kompetanse/autorisasjonsområde. Henviser til eventuell dokumentasjon.

Spotter med dimming i himlinger (ikke dimming på alle). Eventuelle monterte spottlamper følger med. Det ble ikke observert funksjonsfeil på befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til alder/nevnte forhold.

Ikea garderobeinnredning med 2 speildører på soverom i første etasje. Garderobeskap (ukjent leverandør) på 2 soverom i underetasjen (nye 2017).

Flexit sentralstøvsuger. Sentral i garasjen. Det ble ikke opplyst om funksjonsfeil på befaringsdagen. Tilstandsgrad 1 er satt med hensyn til alder/nevnte forhold.

Fiberoptisk nettverk i boligen.

Oppsummert: Boligen fremstår med normal bruksslitasje på overflater/innredninger. Det ble ikke observert noe vesentlig innvendig på befaringsdagen som anses å kreve behov for større utbedringer. Det anbefales å montere vannalarm/vannstopper på grovkjøkken da det er opplegg for vaskemaskin i rommet, men ikke sluk i gulvet. På noen rom i boligen bør det oppgraderes med ventilering. Flislagt areal på altan må påregnes utbedret. En del bom under fliser, samt løse fliser/spenn. Flisene bør vurderes lagt på nytt på hele altan. Noe utbedring av flislagt areal på nordsiden må også påregnes. Drenering/fuktsikring er fra byggeår, men det er ikke observert noe på befaringsdagen som indikerer fuktproblematikk. Skjulte skader på utforede konstruksjoner kan derimot aldri utelukkes. Det er ikke observert tegn til fukt/råteskader/underdimensjonering eller vesentlige skjevheter på befaringsdagen. Normalt vedlikehold/overflatebehandling innvendig/utvendig må forventes.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.
Se mer

Oppvarming

Kakkelovn i stue/kjøkken. Varmekabler i gulv i kjellerstue, gang og bad i underetasje, samt på bad og i entré/gang i første etasje.

Dersom det er beboelsesrom i boligen som ikke har fastmonterte varmekilder (ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner), uansett festemåte, så følger dette heller ikke med. Dette avviker fra bransjenormen.
Se mer

Arealer

Enebolig
Bruksareal:
Kjeller: 121 kvm
1. etasje: 110 kvm
Primærrom:
Kjeller: Kjellerstue/trapp, gang , bad og 3 soverom: 80 kvm
1. etasje: Entré/gang, gang/trapperom, stue/kjøkken, bad, grovkjøkken/"vaskerom" og 1 soverom: 110 kvm
Sekundærrom:
Kjeller: Bod/vinkjeller og garasje: 41 kvm

Hagestue
Bruksareal:
1. etasje: 11 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Hagestue: 11 kvm

Uthus
Bruksareal:
1. etasje: 9 kvm
Sekundærrom:
1. etasje: Bod: 9 kvm
Se mer

Bebyggelse

Området er bebygd eneboliger.

Parkering

Parkeringsmuligheter i garasje og på tomt.

Adgang til utleie

Registrert som enebolig med en bo-/bruksenhet i matrikkelen. Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Utleie av hybel i form av ett eller flere rom som utgjør en mindre del av boligen og ikke har separat inngang regnes som tradisjonell boform. Slik utleie utløser ikke særskilte bygningstekniske krav og vil ikke være gjenstand for saksbehandling i kommunen, dog forutsetter dette at rommet/rommene er godkjent for varig opphold.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  18

 • Gårdsnr

  34

 • Kommunenr

  1504

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til Reguleringsplan for Storskjerva, Hovdeland, vedtatt 02.09.2004. Det samme gjelder tilgrensende eiendommer mot nord og vest. Mot øst passerer Hovdevegen. Videre mot øst er det også hovedsakelig regulert til frittliggende småhusbebyggelse og villamessig bebyggelse. Mot sør grenser eiendommen til friområde.

I henhold til Kommuneplanens arealdel 2016-2028 vedtatt 09.03.2017 så er eiendommen avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Og mot sør er det avsatt til friområde - nåværende, i samsvar med ovennevnte reguleringsplan.

Utsnitt av reguleringsplan og kommuneplan med situasjon og tegnforklaring er vedlagt prospekt. Reguleringsbestemmelser kan ses hos meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.
Se mer

Vei, vann og avløp

Offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Se mer

Espen
Johansen

Espen Johansen

Eiendomsmegler MNEF

espen@notar.no
92241140

Moa

Amfi Moa Øst, 2.etg
6010 ÅLESUND

Tlf: 71400000

Fax: 71400001

E-post: moa@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering