Parkgata 22 6003 ÅLESUND


Meget flott leilighet i 3.etasje med 2 soverom, sydvendt balkong, parkeringsplass og felles takterrasse.

 • SOLGT

   

 • Eierform

  Eierseksjon

 • BRA

  66 m2

 • P-rom

  57 m2

 • Rom

  3

 • Soverom

  2

 • Etasje

  3

 • Byggeår

  2020

 • Energimerking

  C-green

Registrer som
interessert

Beliggenhet

Parkgata 22 er beliggende på den gamle 17. mai plassen i Ålesund sentrum. Her står det nå et bygg med i alt 47 stk. boligseksjoner og
1 stk. næringseksjon. Bygget inneholder både heis og en felles takterrasse i 6. etasje med fantastisk utsikt utover vakre Ålesund.

Leiligheten som nå er til salgs er beliggende i tredje etasje. Leiligheten er gjennomgående, og har en sydvendt balkong med flott utsikt ned mot sjøen, Sulafjellet, samt Godøyfjellet i vest.

Bo urbant med kort vei til alt! Fra eiendommen er det kun en kort spasertur til alle byens fasiliteter med blant annet koselige kaféer, restauranter, butikker, kjøpesentre og gågate. Byparken ligger like ved, og her er det mange flotte turområder både rundt- og på Aksla.
Se mer

Adkomst

Fra St. Olavsplass, følg gaten oppover forbi gamle Løvenvold kino. I krysset følger du veien rett frem inn i Parkgata. Følg veien ca. 300 meter.

Eiendommen er beliggende mellom Parkgata og Storledbakken. Blokken har adkomst fra Parkgata.

Det vil bli skiltet med Notar visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.
Se mer

Parkgata 22, 6003 ÅLESUND

Innhold

Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod. I tillegg medfølger det en bod i første etasje og en biloppstillingsplass i underetasje.

Planløsningen stemmer overens med godkjent tegning.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra arealmåling datert 11.12.2020, utført av Sunnmørstakst AS.
Se mer

Standard

Kjøkken med innredning fra HTH. Kjøkkenet inneholder kombiskap, integrert oppvaskmaskin, stekeovn- og induksjonstopp. LED spotter under overskap, vask og avfallssortering.

Badet har flislagte vegger og gulv. Baderomsinnredning fra HTH med stuffer og helstøpt vask. Speil med lys, vegghengt toalett, dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. Det er et eget skap for rør-i-rør system og vannbåren varme.

Leiligheten har vannbåren oppvarming via radiator på stue, og vannbåren gulvvarme på bad. Videre har leiligheten balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Gulvflater med 1-stavs eikeparkett. Innvendige veggflater av sparklet og malte gipsplater. Himlinger er sparklet og malt betong. Det er spotter i himling i gang, på bad, stue og kjøkken.

Hovedinngangsdør i malt utførelse fra fabrikk. Hvite innvendige dører. Ringeklokke/calling anlegg.

Leiligheten inneholder 2 stk. soverom. Hovedsoverommet leveres med 2 stk. garderobeskap. Soverom nr. 2 innehar ett garderobeskap.

Det er sprinkleranlegg i leiligheten. Sprinklerhoder i himling. Sprinklerhoder må ikke tildekkes med møbler eller liknende slik at det hindrer dens funksjon. Man må også forsikre seg om at det ikke ligger sprinklerrør i tak/vegg dersom man skal borre eller spikre i tak/vegg.

Det er ført signalkabler (fiber) for TV og Internett i svakstrømskapet.
Se mer

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren oppvarming via radiator på stue, og vannbåren gulvvarme på bad. Videre har leiligheten balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Varmekilder, slik som ovner, kaminer, peiser, varmepumper og panelovner, følger med uansett festemåte. Frittstående biopeiser/varmeovner og terrassevarmere medfølger ikke. Det følger ikke med varmekilder i rom som ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder på visning.
Se mer

Arealer

Bod
Bruksareal:
1. underetasje: 5 kvm Bod.
Sekundærrom:
1. underetasje: 5 kvm Bod.

Leilighet
Bruksareal:
3. etasje: 61 kvm Entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod.
Primærrom:
3. etasje: 57 kvm Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Sekundærrom:
3. etasje: 4 kvm Bod.
Se mer

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i underetasje.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller sameiets vedtekter. Seksjonen består av en boenhet som kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt, jfr. eierseksjonsloven § 24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold utover evt. kortidsutleie. Det samme gjelder leietakers navn og kontaktinformasjon.
Se mer

Matrikkelinfo

 • Bruksnr

  515

 • Gårdsnr

  201

 • Kommunenr

  1507

 • Seksjonsnummer

  20

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til annet byggeomårde - bolig/forretning/kontor i henhold til Reguleringsplan for Ålesund sentrum, stadfestet 17.03.2000.

Plan- og byggesaksutvalget i møte 15.05.2018 vedtok med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-10, å legge forslag til endrede bestemmelser med tilhørende nytt plankart som gjelder reguleringsplan for Ålesund sentrum ut til offentlig ettersyn. Kommunen foreslår endringer i bestemmelsene for reguleringsplanen vedtatt i 2000. Dette innebærer blant annet åpning for bevertning i de mest sentrale sentrumsområdene med en klarere skille for potensielt støyende bevertning, en mer fleksibel etasjebruk for de 2 første etasjene. I tillegg er det gjort en revisjon av vernebestemmelsene for å styrke vern av gjenreisningsbebyggelsen i sentrum. Den nye reguleringsplanen er fortsatt under arbeid.

I henhold til Kommuneplanens arealdel 2016-2028 Ålesund kommune datert 09.03.2017 så er eiendommen avsatt til andre typer bebyggelse og anlegg - nåværende.

Utsnitt av reguleringsplan og kommuneplan med tegnforklaring er vedlagt prospekt. Reguleringsbestemmelser samt mer informasjon og reguleringsplan under arbeid kan fås ved henvendelse til meglerforetaket. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Ålesund kommune.

I henhold til vedlagte Dok-analyserapport datert 04.12.2020 så ligger eiendommen i et område der det er registrert potensiell jord- og flomskredfare og utløpsområde for snøskred. Eiendommen er også registrert med forurenset grunn med liten/ingen kjent påvirkning. Rapporten bygger på automatiserte geoanalyser mot et stort antall kartlag fra mange ulike kilder, og som sammen utgjør DOK = «det offentlige kartgrunnlaget». Lokale datasett og registreringer fra den enkelte kommunen er som regel ikke med i DOK og derfor heller ikke i rapporten, mens enkelte nasjonale datasett som per i dag ikke er med i DOK, er tatt med i rapporten likevel. Kartlagene er produsert i henhold til ulike nøyaktighetskrav, og blir oppdatert med ulik frekvens. Det gis derfor ingen garanti for at innholdet er oppdatert og korrekt til enhver tid. Vær oppmerksom på at begrepet 'Ikke registrert' i noen tilfeller betyr 'Ikke kartlagt'. I slike tilfeller kan tiltakshaver gis pålegg om kartlegging. Radon og geotekniske undersøkelser er eksempler på slike datasett.
Se mer

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei. Offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Se mer

Legalpant

Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende 2 x folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Eierbegrensning:
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Den som har ervervet seksjonen i strid med forbudet vil i et slikt tilfelle, frivillig eller etter pålegg, måtte selge seksjonen videre til noen som lovlig kan erverve den.
Se mer

Kommentar bo- og driveplikt

No

Kommentar konsesjon

No

Espen
Johansen

Espen Johansen

Eiendomsmegler MNEF/Partner/Salgssjef Nybygg

johansen@notar.no
92241140

Notar Moa

Breivikvegen 3 A
6018 ÅLESUND

Tlf: 71 40 00 00

Fax: 71 40 00 01

E-post: moa@notar.no

Registrer som
interessert

Tips en venn

Verdivurdering